Namirnica tjedna: Blitva potiče metabolizam, puna je željeza i magnezija, a kuhanjem ne gubi hranjive tvari

Ovo povrće gotovo je u nekoliko minuta, odličan je prilog uz jaja, meso, ribu, a možeš ga pripremiti i kao samostalno jelo ili njime obojati tjesteninu u zeleno i razveseliti djecu

Namirnica tjedna: Blitva potiče metabolizam, puna je željeza i magnezija, a kuhanjem ne gubi hranjive tvari

Zeleni njoki


Postupak

Skuhaj blitvu, iscijedi iz nje vodu i usitni je u sjeckalici ili nožem. Skuhaj krumpir u ljusci, oguli ga, ohladi, izgnječi, dodaj jaja, brašno, sol, maslac i blitvu te umijesi tijesto i od njega na pobrašnjenoj površini radi valjke i reži ih u njoke. Njoke kuhaj u posoljenoj vodi dok ne isplivaju na površinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sastojci

  • 500 g blitve
  • 2 jaja
  • 300 g pirovog brašna 
  • 2 velika krumpira
  • prstohvat soli
  • žlica maslaca
3/5