TOP 3 ZA ZDRAVLJE

Jesu li ovo najzdravije namirnice na svijetu?

Počela je sezona prehlada i gripa pa je još važnije raditi na jačanju imuniteta – u svoj jelovnik uključi ove 3 namirnice i tvoje tijelo bit će ti itekako zahvalno

profimedia-0803622929.jpg
Foto: Profimedia.hr

Naravno, ne postoji tako nešto kao što je najzdravija namirnica na svijetu, jer su naše potrebe individualne. Ipak, nutricionisti izdvajaju namirnice koji sadrže posebno mnogo hranjivih tvari i naglašavaju kako bi se takva hrana svakako trebala naći na jelovniku svakoga tko pazi na svoje zdravlje.


Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Šest važnih

Za ravan trbuh nakon 40-e potrebno je jesti ove namirnice

Jennifer Di Noia, znanstvenica sa Sveučilišta William Paterson u New Jerseyu sastavila je popis voća i povrća koji su posebno bogati vitalnim nutrijentima. Pri sastavljaju ovog popisa 'najzdravijih' vodila se time da se konzumacijom tih namirnica mora moći podmiriti najmanje deset posto dnevnih potreba prosječne odrasle osobe za određenim nutrijentima. Na njezinoj se listi našla 41 namirnica, a među njima je 7 vrsta voća. Ipak, jedno voće istaknula je kao 'najzdravije od zdravog'. Evo koje su top 3 namirnice koje bismo dakle svakako trebale jesti – jer ne kažu uzalud, 'ono si što jedeš':

1/4

Možda će te zanimati

Image
ODRŽIVI SHOPPING

Najzabavniji šoping: Vodič kroz sajmove i buvljake tijekom prosinca u Zagrebu

Image
ŠLJOKICE I ZLATO

Neka se sjaji! Najljepše haljine i kombinezoni iz Zarine party ponude