Uzroci i okidači

Imaš napadaj glavobolje nakon jela? Evo što ti se događa

Postoji nekoliko razloga zbog kojih dolazi do glavobolje nakon jela. Ponekad je krivac hrana, a ponekad problemi s čeljusti. U nastavku provjeri četiri najčešća razloga, ali i uobičajene okidače

profimedia-0303073278.jpg
Foto: Profimedia

Hrana koja je najčešći okidač migrene

Većina osoba koje se suočavaju s migrenom ne mogu točno odrediti koja im hrana uzrokuje bol, ali najčešće prijavljeni okidači hrane su alkohol (33 posto) i čokolada (22 posto).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • alkohol, posebno crno vino
  • čokolada
  • zaslađivač aspartam
  • grah i mahunarke
  • kofein
  • sir i jogurt
  • hrana koja sadrži mononatrijev glutamat
  • prerađeno meso, kao što su slanina, kobasice, salama i šunka
  • određeni vitamini i biljni dodaci
Image
Foto: Pexels
6/7