Mame pokrenule crowdfunding kampanju kako bi prikupile sredstva za izdavanje knjige

Iva Janeš i Ivana Šimić napisale su kuharicu 'Zeleni život vege mama'

Mame pokrenule crowdfunding kampanju kako bi prikupile sredstva za izdavanje knjige


U tijeku je crowfunding kampanja čiji je cilj prikupiti sredstva za izdavanje knjige - riznice znanja o biljnoj prehrani cijele obitelji s naglaskom na zdravu prehranu djece. Kampanja je startala 15.5. i u prva 2h uplaćeno je oko 10000 kn. Idejne začetnice ovog projekta su Iva Janeš, mag.oec. te osnivačica Facebook grupe Zeleni život vege mama i Ivana Šimić, mag. nutricionizma.

Svoje znanje i iskustvo rado dijele već četiri godine i putem Facebook grupe Zeleni život vege mama gdje dolaze u doticaj s mnogim izazovima poput adekvatnog unosa makro i mikornutijenata, intolerancije i alergija na hranu, izbirljive djece... Zajedničkim radom savjete, znanje i vlastito iskustvo pretvorile su u sastojke s kojima su "kuhale" svoju kuharicu.

Prošle su onaj teži, trnoviti put skupljanja informacija i iskustva, selektiranja istih, dodatnih edukacija i radionica jer sveobuhvatne stručne literature na tu temu kod nas nema – do sad. 

shimmer fallbackCilj ove knjige je pomoći onima koji se već hrane isključivo biljnom prehranom, onima koji to planiraju, ali nemaju dovoljno informacija te onima koji žele uvrstiti u svoje tanjure više namirnica biljnog porijekla zbog svog nepobitnog značaja za naše zdravlje. Nisu zaboravile ni na male i velike alergičare kao i osobe koje konzumiraju hranu bez glutena. 

"Izazovi modernog vremena ne ostavljaju nam previše vremena za pripremu kvalitetnih obroka, no tome ne mora biti tako, jer i mi, kao zaposlene mame, trudimo se svojoj obitelji pružiti najbolje te smo pronašle načine kako maksimalno iskoristiti vrijeme i dostupne namirnice. Povrće je često veliki izazov za roditelje, a kako jednostavno izbjeći stres i koliko je zapravo važno imati raznolike obroke neka su od pitanja na koja knjiga donosi odgovore", kaže Iva Janeš.

Ističe i da će dio knjiga donirati liječnicima pedijatrijske medicine, stručnim osobama obrazovnih institucija i nekim ministarstvima jer knjiga sadrži najnovija nepristrana znanstvena istraživanja sa svim potrebnim referencama. 

Ako želite podržati kampanju ove dvije mame, možete to učiniti na linku na online platformi Indiegogo

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.