Rolada od bundeve
Ako više voliš bundevu u slatkim kombinacijama ovaj recept je idealan za tebe
Sastojci koji su ti potrebni su: Biskvit - 1 šalica (od 2,5dcl) pasirane bundeve
1 šalica brašna
1 šalica smeđeg šećera
1/2 žličice praška za pecivo
1/2 žličice sode bikarbone
1/4 žličice cimeta
1/4 žličice đumbira u prahu
1/4 žličica muškantnog oraščića
1/4 žličica pimenta (ili klinčića)
1 žličica arome vanilije
3 veća jaja
1/2 žličice soli
Krema - 250 gr krem sira
100 gr maslaca
1 šalica šećera u prahu
1 žličica ekstrakta vanilije
šećer u prahu
Priprema -
1. Bundeve očisti i skuhaj u malo vode dok ne omekšaju. Ocijedi i propasiraj ili jednostavno vilicom izgnječi. U zdjeli izmješaj brašno , prašak za pecivo, soda bikarbonu, začine i sol . U drugoj zdjeli istuci cijela jaja, aromu vanilije i šećer dok ne dobiješ pjenastu smjesu. Dodajte pire od bundeve i izmiješaj. Dodaj i mješavinu s brašnom. Veliki lim od pećnice obloži papirom za pečenje, ulij tijesto u lim. Peci u zagrijanoj pećnici na 180°C nekih 15 minuta.
2. Čistu kuhinjsku krpu pospi šećerom u prahu. Pečeni biskvit položi na krpu s šećerom na način da papir ostane gore. Pažljivo skini papir. Zarolaj pečeni biskvit i ostavi da se ohladi.
3. Dok se biskvit hladi, pripremi kremu.
U zdjeli istuci krem sir, šećer u prahu, maslac i ekstrakt vanilije sve dok ne dobiješ glatku finu kremu. Zatim pažljivo odmotajt biskvit, ravnomjerno ga namaži pripremljenom kremom i pomoću krpe, ponovo pažljivo zarolaj. Pospi šećerom u prahu i stavi u hladnjak na sat vremena da se fino stisne i rashladi.