Kraljica jeseni: Tri recepta s bundevom

Zdravo povrće koje pristaje i slanim i slatkim jelima

Kraljica jeseni: Tri recepta s bundevom

Prženi ravioli s bundevom

Ovi fini zalogajčići su idealni za zdravi i brzi snack.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sastojci koji su ti potrebni su: Tijesto - 250 g Pšeničnog glatkog brašna 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

                                                             250 g Pšeničnog oštrog brašna 

                                                             300 ml vode

                                                             1 žličica soli

Tekst se nastavlja ispod oglasa

                                                             5 žlica maslinova ulja

                                                             1 žlica vinskog octa

Nadjev - 500 g očišćene žute bundeve

              100 ml maslinova ulja

              2 luka

              sol

              crni papar

              kumin

              ulje za prženje

Priprema: 1. Na zagrijanom ulju propirjaj sitno nasjeckani luk i bundevu narezanu na kockice dok tekućina ne ispari. Na kraju posoli i dodaj kumin i papar

2. Umijesi glatko tijesto, razvaljaj na 1/2 cm debljine i kalupom izreži krugove promjera 10 cm.

3. U sredinu svakog kruga stavi jednu žlicu nadjeva od bundeve, tijesto preklopi, a rubove pritisni vilicom.

4.Raviole pržii u dubokom ulju do zlatnožute boje, a zatim ih stavi na upijajući papir kako bi se upila suvišna masnoća.

3/4