Prženi ravioli s bundevom
Ovi fini zalogajčići su idealni za zdravi i brzi snack.
Sastojci koji su ti potrebni su: Tijesto - 250 g Pšeničnog glatkog brašna
250 g Pšeničnog oštrog brašna
300 ml vode
1 žličica soli
5 žlica maslinova ulja
1 žlica vinskog octa
Nadjev - 500 g očišćene žute bundeve
100 ml maslinova ulja
2 luka
sol
crni papar
kumin
ulje za prženje
Priprema: 1. Na zagrijanom ulju propirjaj sitno nasjeckani luk i bundevu narezanu na kockice dok tekućina ne ispari. Na kraju posoli i dodaj kumin i papar
2. Umijesi glatko tijesto, razvaljaj na 1/2 cm debljine i kalupom izreži krugove promjera 10 cm.
3. U sredinu svakog kruga stavi jednu žlicu nadjeva od bundeve, tijesto preklopi, a rubove pritisni vilicom.
4.Raviole pržii u dubokom ulju do zlatnožute boje, a zatim ih stavi na upijajući papir kako bi se upila suvišna masnoća.