Kora od lubenica može biti odličan sastojak zdravih obroka: Istražile smo kako je ukusno pripremiti

Ukiseljena, ušećerena ili jednostavno kao dio salate, kora od lubenice zdrava je namirnica koju gotovo svi zanemarujemo i bacamo. Nauči kako ju iskoristiti i smanjiti otpad u kuhinji

Kora od lubenica može biti odličan sastojak zdravih obroka: Istražile smo kako je ukusno pripremiti

Hladna juha od krastavca i kore od lubenice


Postupak:

1. Ukloni crveni dio lubenice i gulilicom skini čvrsti zeleni dio na vanjskoj strani kore. Oguli i krastavac te ga nareži na kockice. 
2. Koru od lubenice, krastavac, jogurt i očišćeni češnjak stavi u blender i dodaj sok limuna, kopar, maslinovo ulje te soli i papra po potrebi. Sve dobro izblendaj. 
3. Juhu posluži u zdjelici i za ukras dodaj grančicu kopra. 

Ako želiš da ova osvježavajuća juha bude još kremastija dodaj malo avokada u blender. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Potrebno ti je:   

  • 1 veća kriška kore od lubenice
  • 1 manji krastavac
  • 200 ml jogurta
  • 1 do 2 režnja češnjaka
  • 1 žlica limunovog soka
  • 1 grančica kopra
  • 1 žličica maslinovog ulja
  • Papar
  • Sol
4/4