Hladna juha od krastavca i kore od lubenice
Postupak:
1. Ukloni crveni dio lubenice i gulilicom skini čvrsti zeleni dio na vanjskoj strani kore. Oguli i krastavac te ga nareži na kockice.
2. Koru od lubenice, krastavac, jogurt i očišćeni češnjak stavi u blender i dodaj sok limuna, kopar, maslinovo ulje te soli i papra po potrebi. Sve dobro izblendaj.
3. Juhu posluži u zdjelici i za ukras dodaj grančicu kopra.
Ako želiš da ova osvježavajuća juha bude još kremastija dodaj malo avokada u blender.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Potrebno ti je:
- 1 veća kriška kore od lubenice
- 1 manji krastavac
- 200 ml jogurta
- 1 do 2 režnja češnjaka
- 1 žlica limunovog soka
- 1 grančica kopra
- 1 žličica maslinovog ulja
- Papar
- Sol