Kobasice i krumpir s kestenima
Postupak
Krumpir oguli i nareži na jednake komade, luk nareži na četvrtine, češnjak oguli. U dublji pleh stavi sve sastojke, naulji ih, popapri i posoli te dodaj ostale začine i podlij vinom i prekrij aluminijskom folijom pa stavi u pećnicu koju si prethodno zagrijala na 200 Celzijevih stupnjeva.
Nakon pola sata ukloni foliju i nastavi peći dok jelo ne bude gotovo. Po potrebi promiješaj.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ovaj prefini ručak priprema se vrlo jednostavno. Za dvije osobe potrebni su ti ovi sastojci:
- malo manje od 1 kg krumpira
- 4 tanje kobasice za pečenje
- 5-6 suhih šljiva
- desetak kestena (prethodno skuhanih)
- timijan i ružmarin
- lovorov list
- glavica ljubičastog luka
- dva-tri češnja češnjaka
- 1 dcl bijelog vina