Kesteni čekaju na nas. Znaš li što sve možeš napraviti od njih? Imamo recepte

Kestene možeš pripremiti na bezbroj načina, a možeš ih zalediti i koristiti kad god ih se zaželiš

Kesteni čekaju na nas. Znaš li što sve možeš napraviti od njih? Imamo recepte

Kobasice i krumpir s kestenima

Postupak

Krumpir oguli i nareži na jednake komade, luk nareži na četvrtine, češnjak oguli. U dublji pleh stavi sve sastojke, naulji ih, popapri i posoli te dodaj ostale začine i podlij vinom i prekrij aluminijskom folijom pa stavi u pećnicu koju si prethodno zagrijala na 200 Celzijevih stupnjeva.

Nakon pola sata ukloni foliju i nastavi peći dok jelo ne bude gotovo. Po potrebi promiješaj. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovaj prefini ručak priprema se vrlo jednostavno. Za dvije osobe potrebni su ti ovi sastojci:

  • malo manje od 1 kg krumpira
  • 4 tanje kobasice za pečenje
  • 5-6 suhih šljiva
  • desetak kestena (prethodno skuhanih)
  • timijan i ružmarin
  • lovorov list
  • glavica ljubičastog luka
  • dva-tri češnja češnjaka
  • 1 dcl bijelog vina
4/4