Kako odsoliti jelo: Jednostavni trikovi za spašavanje jela

Presolili ste jelo i ne želite ga baciti? U nastavku pročitajte savjete kako odsoliti jelo

Kako odsoliti jelo: Jednostavni trikovi za spašavanje jela

Mnogim vrsnim i ne tako vrsnim kuharima mogu se dogoditi pogreške tijekom kuhanja, a jedna od najčešćih je zasigurno pretjerano soljenje hrane. Ako niste sigurni koliko trebate zasoliti jelo, može se dogoditi da pretjerate i potpuno upropastite cijeli trud koji ste uložili u kuhanje. Ako vam se ikada dogodi da dodate previše soli, pokušajte naučiti trikove kako odsoliti jelo koji bi mogli spasiti obrok od bacanja.

Za početak, savjetuje se da je hranu prilikom pripremanja bolje soliti malo-pomalo nego odmah dodati puno soli. No, ako tražite rješenja kako odsoliti jelo, može se pretpostaviti da je već kasno za taj savjet i da vam treba ieja za brzi popravak. Ovisno o jelu koje pripremate, postoji nekoliko načina kako odsoliti jelo.

Image


(FOTO: PixaBay)

Presoljenu juhu možete odsoliti tako da dodate malo vode i prokuhate nekoliko minuta ili pak dodate rižu koja upija višak soli. Ako ste presolili umak od povrća, dodajte rajčicu, a ako je u pitanju kuhano povrće, polijevanje običnom mlakom ili kuhanom vodom pomoći će u otklanjanju viška soli. Preslano meso spasit će kiselo vrhnje, a ako se radi o mljevenom mesu onda možete dodati naribani sirovi krumpir u smjesu koji će apsorbirati višak soli.