Protiv prehlada i gripa

Jesenska prehrana: Namirnice koje pomažu u jačanju imuniteta

Vrijeme da ojačamo organizam za hladnije dane, a pomoći nam mogu tanjuri puni ovih namirnica

pexels-valeria-boltneva-1893555.jpg
Foto: Pexels

Jabuke

Najpopularnije voće tijekom jesenske sezone su jabuke, a možemo uživati u različitim sortama. To je sreća za nas jer ovo divno voće ima mnoštvo dobrobiti za naše zdravlje. Jabuka srednje veličine ima gotovo 4,4 grama vlakana, a s njom unosimo samo 95 kalorija. Stručnjaci preporučuju da se jede cijela jabuka jer kora sadrži puno vlakana, ali polifenole. Osim vlakana sadrži i vitamin C. Redovita konzumacija jabuka smanjuje rizik od srčanih bolesti i dijabetesa tipa 2. Stoga svaki put kada kupuješ namirnice pobrini se da se u tvojoj košarici nađu i jabuke jer nam, osim svih ovih dobrobiti, polifenoli nam pomažu da ojačamo mozak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Unsplash
2/7