Ljeto je idealno godišnje doba za deserte koji nas rashlade i zaslade, te nam tako pomognu da se nosimo s najgorim vrućinama. No, ovi slatki užitci nas često znaju prevariti pa nesvjesno unesemo više šećera i kalorija nego što smo planirale.
   
itaš se postoji li način da se ohladiš i zasladiš, a da ne pokvariš svoju dijetu? Naravno! Pripremile smo ti jednostavne i slatke recepte koji će ti rashladiti svaki vrući ljetni dan i osvježiti svaku sparnu noć bez viška kalorija! Zvuči nevjerojatno? Baci oko na recepte koje smo ti pripremile
   1. Tropsko voće na štapiću
   
      
      
      
Pobijedi vrućinu s ovim zdravim i posve prirodnim desertom od manga, ananasa i jagoda. Ove smrznute poslastice obožavaju djeca i odrasli.
      
Potrebno ti je  110 grama smrznutog ili svježeg manga, ananasa i jagoda, pola banane, 1 šalica nezaslađenog mlijeka od badema ili kokosa, 1/4 šalice svježeg soka od naranče ili limuna i 2 žličice meda. 
      
Uz ove namjernice potrebni su ti kalupi za sladoled (ako ih nemaš mogu ti poslužiti i oni za led ili čak muffine) i drveni štapići koje ćeš staviti u smjesu prije hlađenja. 
      
Pomiješaj sve sastojke (osim meda) u blenderu dok ne dobiješ glatku teksturu smjese. Zatim ju prelij u kalupiće, dodaj drvene štapiće i stavi na hlađenje na najmanje 5 sati. Također, ne zaboravi ostaviti malo praznog mjesta u kalupićima zato što će se smjesa proširiti kada se zamrzne. 
   2. Cheesecake kockice od limete
   
      
      
      
Ove cheesecake kockice su nevjerojatno kremaste, pomalo slatke i kisele, ali posve zdrave. U samo pola sata stvorit ćeš zdravi desert koji će te osvježiti bez obzira na temperaturu.
      
Za biskvit su ti potrebne - 2 šalice oraha, 2 žličice otopljenog maslaca, 2 žličice meda, 1/4 žličice cimeta i prstohvat soli
      
Za kremu od limete ti je potrebno - 220 grama kremastog sira, 150 grama grčkog jogurta, 1/4 šalice šećera, 1/2 žličice ekstrakta od vanilije, 1/3 šalice soka od limete i 2 bjeljanka.
      
Podgrij pećnicu na 180 stupnjeva. Orahe izdrobi na sitne komadiće te dodaj maslac, med, cimet i sol. Miksaj dok biskvit ne bude sjedinjen. Zatim dodaj grčki jogurt, sok od limete i bjelanjke. Miksaj dok ne dobiješ homogenu smjesu, ali nemoj pretjerati. Biskvit stavi u kalup, a zatim rasporedi smjesu od limete po njemu. Peci 30 minuta, a zatim ju stavi na hlađenje na 30 minuta. Dobar tek!
   3. Sladoled od kokosovog mlijeka i indijskih oraščića
   
      
      
      
Ovaj sladoled je puno zdravija alternativa sladoledu koju možeš kupiti u trgovinama ili slastičarnicama. Zaslađen je samo medom, a sama možeš odlučiti želiš li dodati još neko voće u ovu finu hladnu smjesu.
      
Potrebni sastojci su - 3/4 prethodno natopljenih indijskih oraščića, 2 konzerve nezaslađenog, punomasnog kokosovog mlijeka, prstohvat soli, 4 žličice meda, 1 žličica ekstrakta od vanilije
      
Ocijedi i isperi indijske oraščiće pa ih dodaj u blender. U blender stavi i sadržaj 1 konzerve kokosovog mlijeka i soli. Miksaj na najvećoj brzini sok smjesa ne bude potpuno glatka. Smjesu stavi u gazu pa iscijedi višak vode. Zatim smjesu umiješaj u kokosovo mlijeko iz druge konzerve. Smjesu zatim prebaci u tavu, te pusti da prokuha. Nakon tog ju isključi i poklopi poklopcem na 10 minuta. Nakon 10 minuta dodaj med i ekstrakt od vanilije, te prelij u posudu i stavi u zamrzivač na 15 minuta. Tvoj zdravi sladoled je spreman!
   4. Smrznuti jogurt od limuna i malina
   
      
      
      
      
Ova poslastica je zdrava i slatka, a za izradu su ti potrebna samo 4 sastojka, blender i 5 minuta slobodnog vremena.
      
U blenderu izmiksaj jednu šalicu grčkog jogurta, 350 grama malina, 1/3 šalice limunovog soka, 2 žličice limunove unutrašnjosti i 3 žličice meda. Miksaj smjesu dok tekstura ne postane glatka, a zatim ju stavi na hlađenje oko sat vremena. Ovaj desert možeš poslužiti u kornetu, posudici, na palačinkama, vaflima... Mogućnosti su neograničene.
      
      
 
   5. Tortica od jabuke
   
      
      
      
Ove lagane voćne tortice će te zasigurno podsjetiti na omiljen bakin kolač od jabuke. Najbolji dio je to što je spreman u samo pola sata!
      
Potrebni sastojci : 2 jabuke, paket svježeg lisnatog tijesta, 1/2 šalice karamel namaza ‘Dulce de leche’
Odmotaj lisnato tijesto. Preklopi ga u duguljasti oblik i zareži rubove tijesta lagano nožem. Izbodi ga vilicom po sredini. Premaži tijesto dijelom namaza “dulce de leche” i posloži sloj tanko narezanih jabuka. Peci u zagrijanoj pećnici oko 20 minuta, pa još vruće prelij po vrhu preostalim namazom.