Izaberi vođenu meditaciju prema svom horoskopskom znaku i opusti se

Kao što postoji higijena tijela, postoji i higijena duha. Ono što je za tijelo sapun, to je za duh meditacija

Izaberi vođenu meditaciju prema svom horoskopskom znaku i opusti se

Meditacija ima brojne benefite za psihičko, ali i tjelesno zdravlje. Pomaži ti da se oslobodiš stresa i na taj način snižava razinu kortizola u tijelu. Kroz meditaciju se lakše nosiš s negativnim emocijama te jačaš samosvijest i samopouzdanje.

Image

Donosimo ti šest vođenih meditacija na hrvatskom jeziku - zahvalnost, ljubav, otpuštanje prošlosti...


Čak i nekoliko minuta meditiranja dnevno čini razliku. Želiš li probati meditaciju koja odgovara tvom horoskopskom znaku, na pravom si mjestu. U nastavku pročitaj vođenu meditaciju prilagođenu horoskopskom znaku s obzirom na to kojem elementu pripada.

Vatreni znakovi: Ovan, Lav, Strijelac

Upali svijeću i smjesti je nasuprot sebe, da ti bude u ravnini s očima. Zagledaj se u nju. Svijeća može biti mirisna ili u nekoj boji želiš li meditirati na određenu temu (bijela je za spokoj, zelena za nadahnuće i nove ideje, plava za izlječenje, a crvena za strast i ljubav).

Kroz svaki udah i izdah polako i duboko uranjaj pogledom u plamen svijeće. Oči drži poluzatvorene, vjeđe neka budu opuštene. Primjećuješ kako se pojavljuju različite misli u glavi. Samo ih promotri i pusti ih neka odu svojim putem, a ti drži fokus na plamenu svijeće. Neka ti pogled bude blag, osjeti toplinu i titranje plamena.

Kada si spremna, nježno otvori oči i prebaci pozornost sa svijeće na sobu u kojoj se nalaziš. Uzmi jedan duboki udah i izdahom izbaci iz sebe sve čemu u tijelu nije mjesto i zaključi meditaciju. Ustani, istegni se nježno i nastavi s danom. 

(FOTO: Unsplash)

Image

Zemljani znakovi: Bik, Djevica, Jarac

Smjesti se u ugodnu poziciju, zatvori oči i zamisli da si na selu, u prirodi. Nebo je plavo s prekrasnim bijelim oblačićima. Ljetno sunce grije ti tijelo i iscjeljuje te. Ulaziš u duboku staru šumu, osjećaš miris borovih iglica i hrasta, osjećaš kako šumom struji energija, životna radost. Prolazi i kroz tebe. Ptičice pjevaju, leptiri lete, vjeverice trčkaraju naokolo.

Ulaziš još dublje u šumu, svakim korakom osjećaš kako se tvoje tijelo regenerira, puni radošću i životnom energijom. Umor je nestao, korak ti je lagan i mekan. Dižeš glavu prema nebu i gledaš u krošnje okupane u sunčevoj svjetlosti. Lišće lagano šušti, povjetarac ga njiše, sunce se probija kroz njega. Šetaj koliko god želiš. Uživaj u šumi, pozdravljaj životinjice koje susretneš. Kada si spremna, vrati se u sadašnji trenutak i nastavi s danom. Spremna si za sve izazove.
(FOTO: Pexels)

Vodeni znakovi: Ribe, Rak, Škorpion

Smjesti se u ugodnu poziciju, zatvori oči i zamisli da si na plaži. Oko tebe nema nikoga. Sunce samo što nije izašlo, sjediš na obali umotana u dekicu i uživaš u prekrasnim bojama neba. Valovi nježno kotrljaju kamenčiće tik do tvojih nogu. Uživaš u zvuku koji proizvode. Sunce upravo izvire iz mora. Pogledaj svjetlo koje obasjava nebo i širi se horizontom. Ptičice pjevaju, neke ti hrabro i znatiželjno prilaze, druge se strmoglavljuju u more, loveći ribu. Počinje novi dan, pun prilika i potencijala. Uživaj u trenutku, upijaj sve što ti nudi, osjeti mir i blagost valova te posvijesti svoje unutarnje svitanje.

Kada si spremna, vrati se u sobu u kojoj se nalaziš. Promeškolji prstima na rukama i nogama, nježno se istegni i otvori oči. Sada si spremna za novi dan. 

Image


(FOTO: Pixabay)

Zračni znakovi: Blizanci, Vaga, Vodenjak

Zauzmi ugodni položaj i potpuno se opusti. Zatvori oči i zamisli sumrak. Sunce je upravo zašlo, a ti ležiš na toplom, sigurnom i umirujućem mjestu te gledaš u nebo nad sobom. 

Na njemu se izmjenjuju predivne nijanse narančaste i crvene boje od sumraka te polako prelaze u ljubičastu i indigo plavu. Osjećaš se potpuno smireno i sigurno. Primjećuješ da je pao mrak. Na nebu se pojavlju prve zvijezde. Trepere. Neke od njih su padalice. Uživaš u toj divnoj predstavi prirode. Čuješ cvrčke i žabe.

Ostani u ovom stanju neko vrijeme, a onda se vrati u sadašnjost, svjesna da uvijek možeš pobjeći u svoj raj. 

Image


(FOTO: Pixabay)