Idealna temperatura za spavanje: Savjeti za kvalitetan i čvrst san

Ako se preko noći budite obliveni znojem ili vam pak hladne noge ne daju mira, otkrijte koja je idealna temperatura za spavanje

Idealna temperatura za spavanje: Savjeti za kvalitetan i čvrst san

Ako niste zadovoljni snom i kvalitetom svog sna, možda je vrijeme da razmislite koji su uzroci lošeg sna. Idealna temperatura za spavanje uvelike može poboljšati kvalitetu sna, stoga je važno da pronađete odgovarajuću temperaturu za sebe. Ako se preko noći budite zbog osjećaja prevelike vrućine ili vam pak hladne noge tijekom noći ne daju mira, definitivno trebate otkriti koja je idealna temperatura za spavanje.

shimmer fallback


(FOTO: Pixabay)

Treba imati na umu da se ljudsko tijelo u snu hladi, a toplina se iz unutrašnjosti seli prema rukama i nogama. Tjelesna temperatura od početka sna počinje se spuštati, a najviše padne unutar četiri sata sna. Iz tog razloga, temperatura zraka itekako može utjecati na san. 

Stručnjaci predlažu da je idealna temperatura za spavanje između 16 i 20 stupnjeva. Temperature ispod ili iznad toga mogu kvariti san i uzrokovati buđenje. Snižavanje temperature preporuča se i osobama koje pate od nesanice. Pri regulaciji temperature, pomoći će vam podešavanje sobne temperature na odgovarajući stupanj, prozračivanje sobe te biranje pidžame i posteljine od odgovarajućih materijala za vaše potrebe.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.