Trikovi iz kuhinje

Čuvajmo zdravlje: Hrana koju nikada ne smijemo podgrijavati

Podgrijavanje hrane normalan je dio naše prehrane, no važno je znati koje namirnice mogu biti štetne za naše zdravlje

hamburger-494706_1920.jpg
Foto: Pixabay

Piletina

Vruća piletina, bez obzira kako je pripremljena, jedan je od najsočnijih zalogaja, ali i ona se nalazi na ovom popisu. No, ako je jelo bilo u hladnjaku onda se ne smije grijati na jako visokoj temperaturi jer može stvoriti probave probleme. Znači obavezno izbjegavati podgrijavanje na visokoj temperaturi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Pixabay

Krumpir

Krumpir je jedna od osnovnih namirnica, ali treba biti oprezan kod podgrijavanja. Krumpir je bogat izvor vitamina B6, kalijem i vitaminom C, ali ako se podgrijava velika je vjerojatnost da bi mogao proizvesti Clostridium Botulinum (bakterije koje uzrokuju botulizam). Čak i ako se kuhani krumpir ostavi na sobnoj temperaturi može doći do povećanja bakterija. Dakle, ako želiš izbjeći nastajanje bakterija važno je krumpir držati u hladnjaku, a nikako ga nemoj jesti ako je stajao jedan do dva dana.

3/4