Četiri najveće pogreške koje radimo u prehrani

Oko 11 milijuna smrtnih slučajeva povezano je s lošom prehranom. Koje su najgore pogreške koje radimo?

Četiri najveće pogreške koje radimo u prehrani

Jedemo premalo cjelozrnatih žitarica

Također ne jedemo dovoljno cjelozrnatih žitarica. Prosječni dnevni unos je 29 grama, a trebali bi jesti 125 grama na dan, tvrdi novo istraživanje. 

Potencijalne prednosti cjelozrnatih žitarica uključuju smanjeni rizik od bolesti srca, bolje zdravlje probavnog sustava i pomoć u postizanju zdrave težine

Uključi cjelozrnate žitarice u svoju svakodnevnu prehranu i biraj smeđu rižu, ječam, zobene pahuljice, cjelozrnati kruh, tjesteninu od cjelozrnatih žitarica i kokice (ali one prave). 


Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Za doručak - ukusne i zdrave kaše od cjelovitih žitarica

4/5