Prehrambeni okidači
Ono što jedemo i pijemo također može pridonijeti napadima migrene, ali prema Brandesu, hrana je daleko rjeđi faktor nego što većina ljudi misli. Joshi se slaže i objašnjava da hrana za koju mislimo da bi mogla izravno uzrokovati migrenu ponekad može jednostavno biti hrana za kojom smo čeznuli, tako da je povezujemo sa samim napadom. Međutim, neke određene namirnice zapravo mogu biti krivci - Joshi kaže da hrana s nitratima i hrana ili piće s aspartamom, umjetnim zaslađivačem koji se nalazi u dijetalnim gaziranim sokovima, mogu potaknuti migrenu.
Alkohol je još jedan pokretač migrene, a prema Brandesu to je najznačajniji uzrok u kategoriji hrane i pića - iako stručnjaci nisu potpuno sigurni zašto. Neki ljudi imaju specifične okidače za alkohol, dok drugi ne mogu podnijeti bilo koji alkohol. "Crveno vino klasično se smatra pokretačem migrene, neki pacijenti ne mogu piti bijelo vino ili alkohol ako nije proziran, dok kod drugih migrenu pokreće pivo", kaže Brandes.