Brinete li o starijoj osobi, donosimo savjete koji vam mogu pomoći u svakodnevnom životu

U ovim nepredvidivim vremenima brinete za svoje bližnje možda i više nego inače. Ako je njega vaših starijih upravo na vama, ponekad se možete osjećati kao da ste potpuno sami u tome. Bez brige, postoji velika zajednica njegovatelja – ljudi koji su prošli ili prolaze upravo ono što i vi prolazite

Brinete li o starijoj osobi, donosimo savjete koji vam mogu pomoći u svakodnevnom životu

Možete učiti od njih, gledajući stvari kroz njihove oči. Istina je da je svaka situacija pružanja njege drugačija. No, upoznate li različite priče naučit ćete različite pristupe ovisno o situaciji. Jedno od čestih stanja starijih osoba je inkontinencija. Ponekad je o njoj teško i razmišljati, a kamoli razgovarati. Međutim, rješenja i pomoć postoje, a upravo razgovorom možete doći do pravog rješenja za vas i vaše najmilije.

Mi u TENA timu želimo vas podržati u tome da budete samopouzdaniji i sretniji njegovatelj. S godinama iskustva u njezi pri inkontinenciji i njezi kože, želimo vam dati savjete koji pokrivaju sve aspekte pružanja njege. O savjetima za njegu, našim proizvodima i tome kako naručiti besplatne uzorke možete pročitati više ovdje, a u nastavku donosimo priču njegovateljice Ane.

shimmer fallback


„Maria je jedna čvrsta dama i poticanje razgovora o poteškoći nije bilo lako. Međutim, kada se ponovilo, rekla sam joj da možemo pronaći rješenje.”

“Briga o mojoj svekrvi pomogla mi je da razumijem kako se osjeća osoba koja se oslanja na fizičku pomoć drugih. Učeći o iz časopisa i s interneta, otkrila sam da je približno četvrtina žena doživi u određenom trenutku. Isto tako, dosta njih treba svakodnevnu pomoć u rješavanju svog stanja – znači da postoji puno osoba koje prolaze istu stvar! Naš je liječnik potvrdio da je to izuzetno često. Kada sam mu spomenula da se Maria nije obratila liječniku, rekao je da manje od polovice osoba s problemima s mjehurom nikada o tome ne priča.  Maria je jedna čvrsta dama i poticanje razgovora o poteškoći nije bilo lako. Međutim, kada se ponovilo, rekla sam joj da možemo pronaći rješenje. Vidno ju je smetalo što sam primijetila, iako sam ustrajala u tome da mi nije nelagodno. Pustila sam da se stvari slegnu prije nego što sam je odvela liječniku. Tada su se stvari poboljšale. Osigurali smo da ima odgovarajući pristup toaletu i odabrali Ubrzo sam se našla u ulozi njegovatelja – za obje je to bila nova situacija. Povećana razina intimnosti tijekom svakodnevnih rutina pranja i odlaska na toalet bila je izazov – osobito za moju svekrvu. A moram priznati – i za mene. Za Mariu je osjećaj dostojanstva oduvijek bio bitan. Možda bi bilo lakše da sam joj kći. No radi se o iznimno osjetljivoj stvari, a moj se suprug, iako pomaže kad god je u prilici, jednostavno ne može uključiti kad je riječ o intimnoj njezi. Uz pokušaje i pogreške, Maria i ja uspostavile smo rutinu. Nakon svega, drago mi je što smo pronašle način da prevladamo nelagodu. S njom je danas puno lakše surađivati.”

shimmer fallback


Procjenjuje se da je oko 50% osoba s teškom inkontinencijom, koje koriste klasične pelene, pokretno*.

Svojim bližnjima koji se nose s inkontinencijom, a pokretni su, možete pomoći pri poboljšanju kvalitete življenja. Isprobajte TENA Pants.

TENA Pants upijajuće gaćice omogućuju samostalnu upotrebu, odlazak na toalet i veću neovisnost.

Ovdje naručite besplatne uzorke i uvjerite se sami.

Dostupno u ljekarnama i specijaliziranim trgovinama s ortopedskim pomagalima. Dolaze u različitim veličinama i moćima upijanja. Za više informacija, posjetite www.tena.hr, te se savjetujte sa svojim liječnikom ili ljekarnikom.

*Source: U&A Study – Heavy Inco Consumer Insight Poland, Synovate 2009


Image
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.