Blanširanje brokule: Jednostavan proces prije zamrzavanja

Blanširanje brokule sprječava stvaranje destruktivnih enzima, au nastavku saznajte nešto više o tome

Blanširanje brokule: Jednostavan proces prije zamrzavanja

Brokula je jedna od najzdravijih namirnica zbog bogatstva hranjivih tvari i niske kalorijske vrijednosti. Zaleđivanje i prethodno blanšianje brokule jedan je od načina kako možete osigurati da brokulu konzumirate tijekom cijele godine. Sezona brokule traje od listopada do travnja, a u tom periodu možete zamrznuti brokulu.

Image


(FOTO: PixaBay)

Blanširanje brokule jednostavan je postupak kojim se brokula priprema za daljnju termičku obradu ili zaleđivanje. Prije blanširanja operite brokulu i odrežite cvjetove. Blanširanje brokule sprječava stvaranje destruktivnih enzima, a to se postiže izlaganjem toplini. 

Napunite lonac vodom do pola i ostavite da proključa. Posudu stavite iznad pare i tako kuhajte 6 minuta, a zatim izvadite i umočite u hladnu vodu.