Upornost je isplativa

Nije nemoguće: Kako uspješno gubiti kilograme i nakon 40-e

Tijelo se mijenja kroz godine, pa tako se i metabolizam nerijetko usporava, pogotovo nakon 40- e. No, mršavljenje nije nemoguće ako naučiš nadmudriti spori metabolizam i budeš uporna u svojoj odluci. Zato pročitaj ovih 5 savjeta i uspješno kreni u borbu s tih nekoliko kilograma viška

diet-695723_1920.jpg
Foto: Pixabay

Zakoračila si u četrdesete, osim što možda vidiš prve bore na licu, vrijeme je to kad većina muškaraca i žena započinje muku mučiti s kilogramima radi sporijeg metabolizma. Održavanje tjelesne težine nerijetko postaje teže. Kod žena u menopauzi i perimenopauzi se smanjuje razina estrogena i samim time može doći do poremećaja inzulina u tijelu, zbog čega tijelo teže regulira šećer u krvi pa samim time dolazi do veće želje za hranom i tako do debljanja. Moramo svakako naglasiti da mršavljenje u bilo kojoj dobi nije nemoguće ako naučiš nadmudriti spori metabolizam.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Donosimo ti par zlatnih pravila stručnjaka, kako bi si pomogla izboriti se s kilogramima i sporijim metabolizmom. Ako slijediš korake, vidjet ćeš i rezultate.

Image
Foto: Unsplash
1/6