Često žudimo za hrskavim i prženim jelima koja uzrokuju viškove na struku, povišeni kolesterol i visoki krvni tlak, ali proljeće je pravo vrijeme da osvijestimo što jedemo. Ponekad ćemo izbjegavati namirnicu koja se opisuje kao "zdrava" jer nam se čini da ne može biti ukusna i da nećemo zadovoljiti tu žudnju za slasnim namirnicama. No, svaka namirnica može biti ukusno pripremljena, samo moramo malo više tražiti, i odmaknuti se od ustaljenih načina pripreme.
Novi recepti sa zdravim namirnicama koje imaju malo kalorija mogu nam pomoći da se osjećamo puno bolje odnosno da imamo više energije i da ne osjećamo "onaj" umor nakon jela. Najvažnije je da kod ovakvog načina prehrane možemo izgubiti i onih nekoliko kilograma viša s kojima često vodimo borbu. Za početak je dobro znati koje namirnice imaju malo kalorija, a opet su bogate mineralima i vitaminima. Zato u nastavku pročitaj koje namirnice bi se trebale nalaziti na tvom tanjuru, ako ti se neka čini "dosadna" samo probaj pronaći neki zanimljivije recepte.
Jabuke
Jabuke su bogate vitaminom C. Također su dobar izvor vlakana koja mogu pomoći zdravlju crijeva. Jedna mala jabuka sadrži samo 86 kalorija.
Papaja
Papaja je odličan izvor vitamina C. 100 grama ovog voća osigurava gotovo 70% preporučene dnevne potrebe za vitaminom C, a sadrži samo 43 kalorije.