U Zagreb stiže omiljena sugovornica Oprah Winfrey: dr. Shefali Tsabary predstavit će koncept svjesnog roditeljstva

Vodeća svjetska stručnjakinja za roditeljstvo, klinička psihologinja i autorica nekoliko bestselera New York Timesa, dr. Shefali Tsabary, prvi put će u Zagrebu održati predavanje 21. rujna u Mozaik Event Centru.

Dr. Shefali Tsabary 3.jpg
Foto: Promo

U Hrvatsku dolazi na poziv Novak Đoković Fondacije, kako bi predstavila koncept svjesnog roditeljstva, kojem se posebno posvetila tijekom svoje karijere. U okviru predavanja, svjesno roditeljstvo će biti detaljnije objašnjeno i kroz razgovor s Jelenom Đoković, suosnivačicom i globalnom direktoricom Fondacije. Uz Zagreb, ovaj događaj će biti održan u Ljubljani i Beogradu, a ovo neće biti samo prvi nastup dr. Shefali u regiji, već i u cijeloj Europi.

Dr. Shefali Tsabary je izjavila kako će iskoristiti ovu jedinstvenu priliku da podijeli iskustvo o brojnim izazovima s kojima se roditelji svakodnevno susreću u odnosu sa svojom djecom, ali i ponudi savjete koji će im omogućiti bolju povezanost s njima.

Image

Želim zahvaliti Novak Đoković Fondaciji što je prepoznala svjesno roditeljstvo kao koncept koji jača i njeguje osobnost djeteta, uvažava njegovu autentičnost i prihvaća ju uz postavljanje zdravih granica. Veselim se što ću prvi put imati priliku govoriti u Europi, iako sam tijekom svoje karijere radila s mnogim roditeljima iz vaših zemalja i podržala ih da se bolje snađu u svojoj ulozi. Svatko tko dođe na predavanje moći će postaviti pitanje. Želim odgovoriti na sva vaša pitanja, jer znam da nas sve spaja samo jedna namjera – da budete što bolji roditelj i da vaše dijete bude sretno. Otkrit ću vam jednu tajnu – recepta nema, ali ima jedan put koji će vam pomoći da shvatite dijete – to je put razumijevanja onoga što vi osjećate i onoga kako ste se osjećali kad ste bili mali. Kada riješimo tu zagonetku, odgovori će se sami razotkriti“, izjavila je ovim povodom dr. Shefali Tsabary.

Suosnivačica i globalna direktorica Novak Đoković Fondacije, Jelena Đoković, izrazila je zadovoljstvo činjenicom da će Fondacija omogućiti svim zainteresiranim roditeljima u tri metropole da čuju jedan drugačiji pristup roditeljstvu, fokusiran na odgoj prilagođen potrebama djece i njihovo pravo da budu svoja.

Izuzetno sam ponosna što Novak Đoković Fondacija dovodi dr. Shefali u Zagreb, Beograd i Ljubljanu. Organizacijom njezinih predavanja htjeli smo omogućiti roditeljima iz regije da od jednog svjetski priznatog stručnjaka u području roditeljstva, čuju mišljenje koje će im pomoći pronaći odgovore na brojna pitanja koja svakoga dana postavljaju. Učenje dr. Shefali se ne sastoji od davanja prijedloga kako natjerati dijete da nas sluša i bude pokorno. Naprotiv, cilj je prepoznati djetetovu autentičnost i njegovati ju. Ovakav pristup odgoja djece nije previše raširen i vjerujem da je upravo zato važno pružiti roditeljima mogućnost da iz prve ruke upoznaju koncept svjesnog roditeljstva“, istaknula je Jelena Đoković.

Knjige dr. Shefali Tsabary prevedene su i na hrvatski jezik. Naslovi koji su bili bestseleri New York Timesa i koji su do sada kod nas prevedeni su: Svjesni roditelji: „Mijenjamo sebe/Osnažujemo svoju djecu“, „Izvan kontrole“ i „Osviještena obitelj: revolucija u roditeljstvu“.

Predavanje u Zagrebu bit će održano 21. rujna s početkom u 18 sati u Mozaik Event Centru uz osigurani simultani prijevod, a ulaznice je moguće kupiti putem servisa eventim.hr.

Više informacija o dr. Shefali Tsabary: https://www.drshefali.com/

Više informacija o Novak Đoković Fondaciji: https://novakdjokovicfoundation.org/sr/

Više informacija o Jeleni Đoković: https://jelenadjokovic.com/sr/