VRIJEME IŠČEKIVANJA

Drugo stanje i tajne: 5 stvari koje žene najčešće skrivaju u trudnoći

Trudnice ponekad skrivaju stvari koje rade u trudnoći kako ne bi bile osuđivane ili da bi samo mogle uživati

sylwia-bartyzel-m7HrMJJ0bW0-unsplash.jpg
Foto: Unsplash

Trudnoća je posebno razdoblje u ženinom životu, beskrajna sreća jer u njezin život stiže dijete, ali pojavljuje se i puno strahova jer se pita hoće li sve biti u redu. Na početku trudnoće žene ne znaju s čime će se sve susretati pa često i neke njihove reakcije ili ponašanje iznenade čak i njih.

Image
Baby boom u društvu

Znanstveno dokazano: Trudnoća može biti 'zarazna' među prijateljicama

U tih devet mjeseci puno toga se mijenja u njezinom životu - tijelo doživljava veliku promjenu, emocije često bude pomiješane, ali i odnos s drugim ljudima se pomalo mijenja. No, svaka žena će uživati u nekim stvarima ili neće priznati neke negativne stvari koje osjeća ili prolazi. Možda će reći mužu, najboljoj prijateljici ili pak nikome!

Donosimo ti popis stvari koje žene najčešće skrivaju tijekom trudnoće. Tko zna možda i ti imaš nešto o čemu nisi voljela razgovarati s drugima, čak i kada se radi o najbližim ljudima u životu.

Pogledaj video: Koji je najsigurniji položaj za spavanje kod beba?

Potajno uživaju u velikoj pažnji

Iako žene često govore da se ništa nije promijenilo, sve žele raditi i ne žele poseban tretman, ipak često ne žele priznati da uživaju u pažnji koju imaju od obitelji, ali i od nepoznatih ljudi. Svi se oko njih osmjehuju, otvaraju vrata, a ljudi će sve učiniti da se trudnice osjećaju ugodno. I buduće mame potpuno uživaju u svemu tome, iako to neće reći naglas. One imaju kraljevski tretman poput Kate Middleton i potpuno će to iskoristiti (s pravom)!

Image
Foto: Unsplash

Ponekad glume da nešto ne mogu učiniti

Kako prolaze mjeseci u trudnoći, žene često ne mogu obavljati stvari koje su inače činile. No, ponekad će se žene osjećati fantastično i neće imati fizičkih tegoba, ali će iskoristiti svoje drugo stanje. Možda će reći suprugu da ne može ići s njim u kupovinu i da joj smetaju različiti mirisi? Ili će htjeti izbjeći neki obiteljski ručak? Ponekad će žene to učiniti i ostati u svom domu i uživati u svojoj trudnoći.

Image
Foto: Unsplash

Skrivaju svoje strahove

Većina žena od tinejdžerske dobi sanja kako će izgledati kada prvi put bude držala svoje dijete. Najsretniji dan u životu im je onaj kada liječnik potvrdi trudnoću, ali onda se javljaju strahovi. Izvana će možda biti hrabre i reći da je "porođaj normalan dio života", ali kako se bliži to vrijeme, neke od njih počet će osjećati veliki strah. To je normalno, suočavaju se s nepoznatim.

Image
Foto: Unsplash

Fotografiju nago tijelo tijekom cijele trudnoće

Promjene na ženskom tijelu tijekom trudnoće su nevjerojatne i žene uživaju u tom osjećaju da u njima raste ljudsko biće. Zbog toga vrlo često žele fotografirati svoje tijelo tijekom trudnoće i kasnije se prisjećati tog sretnog perioda. Pogotovo danas kada imamo telefone uz koje se to uvijek može učiniti. Mnoge žene u svojim privatnim kolekcijama imaju svoje nage fotografije iz perioda trudnoće i ne žele s prijateljicama razgovarati o tome.

Image
Foto: Unsplash

Nisu sretne zbog spola djeteta

Buduće mame samo čekaju trenutak kada će liječnik reći da je beba zdrava i da je sve u redu. No, ponekad će žene osjećati tugu zbog spola bebe. Neke žene već imaju sinove i možda su željele da u njihovu obitelj dođe djevojčica, a neke su cijeli život sanjale da će imati sina. Takve stvari je vrlo teško priznati prijateljima i obitelji, pa žene nikada ne otkrivaju da su možda bile i malo razočarane.