Dolaze nam Školarci obavještajci

Svakog jutra oko pola 9, djeca i mladi moći će na drugom programu HTV-a pratiti novu uzbudljivu seriju "Školarci obavještajci" (u orginalu M.I. High).

4c121dd048b8b

Priča ove britanske dječje špijunske serije vrti se oko triju srednjoškolaca koji su u slobodno vrijeme i tajni špijuni.

Seriju je za BBC producirala mlada tvrtka Kudos, poznata po svojoj seriji Obavještajci (Spooks). Prate se životi triju tinejdžera - Blanea, Daisy i Rose, koji rade kao špijuni na tajnom zadatku. Zajedno ih predvodi agent Lenny Bicknall (Danny John-Jules), koji također radi tajno kao školski domar. Baza u kojoj se špijuni treniraju nalazi se u zemlji ispod škole, do koje se dolazi munjevito brzim liftom.

Cilj ove družine je obraniti svijet od kriminala na neobičan i lukav način kakvim se znaju služiti samo klinci. Svaki agent ima svoje područje na kojem je izvstan, pa tako Rose ima najviši IQ, te je stručna u izradi znanstvenih, tehnoloških i analitičkih izvještaja. Vrlo je ljubazna i dobro se snalazi na računalima. Blane je karatist i iznimne fizičke snage i spreme, a Daisy je ljupka komunikatorica koja je specijalizirala društvene odnose.

Osim što se moraju boriti protiv zla, mlada trojka mora paziti da ih prijatelji iz škole ne otkriju, pa se prave da su obični školarci. U ome im pomažu olovke putem kojih tajno komuniciraju.

Serija će biti izvrsna razbibriga mnogima tijekom ljeta prije odlaska na kupanje ili igranje, pa Klinfo.hr kaže - palac gore za nove televizijske avanture!