10 slavnih žena koje su rodile nakon 40-te

Od Salme Hayek do Halle Berry - ove slavne žene postale su ponosne majke u svojim četrdesetima

10 slavnih žena koje su rodile nakon 40-te

Postoji puno mitova i pogrešnih informacija kada je u pitanju neplodnost. Statistike Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi Sjedinjenih Američkih Država pokazuju kako jedan od deset parova u dobi od 15 do 44 godine ima problema sa začećem. Naravno, nije tajna da prirodno začeće postaje teže kako starimo, ali ti izazovi često ne vrijede za slavne žene s obzirom da ih je poprilično mnogo koje su rodile nakon 40. godine. 

Mi smo izdvojile 10 celebrity žena koje su rodile u svojim četrdesetima. I dok su neke od njih prolazile kroz potpomognutu oplodnju, pa i surogat majčinstvo - neke su jednostavne imale sreće i postale ponosne majke u kasnijoj dobi. 

(Foto: Instagram)


1. Julianne Moore

58-godišnja glumica rodila je svog sina Caleba u kasnim tridesetima, a njezina kćer Liv rođena je pet godina kasnije, kada je glumica imala 41. godinu

2. Naomi Watts

50-godišnja glumica mama je dvojice dječaka, Sashe i Kaia, koje je rodila s 39 i 40 godina. Još 2014. godine, glumica je za časopis People otkrila kako je htjela više djece te joj je žao što nije postala majka i ranije. 

3. Halle Berrry

Poznata glumica svoju djevojčicu Nahlu rodila je u 41. godini, a u 47. godini postala je majka dječaka Maceoa. U intervjuu s Ellen DeGeneres, 52-godišnja glumica otkrila je kako joj je druga trudnoća bila potpuno iznenađenje
4. Meryl Streep

Poznata oskarovka ima četvero djece, a najmlađu kćer Louisu rodila je 1991. godine kada je napunila 42 godine. S obzirom da 69-godiišnja glumica svoj privatni život drži daleko od očiju javnosti - nije poznato je li vodila borbu s neplodnošću u četrdesetima, kao ni prije toga. 

5. Salma Hayek

"Mislila sam da će mi trebati pomoć da ostanem trudna, ali nije", rekla je 52-godišnja glumica kada je 2007. godine rodila kćer Valentinu u 41. godini. Iako je imala kompliciranu trudnoću i borila se s gestacijskim dijabetesom, priznala je kako joj nije nimalo žao što je zatrudnjela tek u  četrdesetima. 

6. Eva Mendes

Eva Mendes prvi put je postala majka s 40 godina kada je zajedno s Ryanom Goslingom poželjela dobrodošlicu kćeri Esmeraldi. Dvije godine kasnije, rodila je njihovu drugu kćer Amadu. Iako je ovaj slavni par poznat po samozatajnosti, 45-godišnja glumica otkrila je kako ju je majčinstvo u potpunosti promijenilo. 

7. Gwen Stefani

49-godišnja pjevačica i njezin bivši suprug Gavin Rossdale roditelji su trojice dječaka, a najmlađeg sina Apolla, Gwen je rodila s 44 godine i tada otkrila kako je on pravo čudo te da ju je trudnoća u četrdesetima dovela do jedne, potpuno nove duhovnosti. 


8. Madonna

Kraljica popa Madonna rodila je svog sina Rocca u 42. godini, nakon što je rodila kćer Lourdes u kasnim tridesetima. 60-godišnja pjevačica posvojila je i četvero djece pa je ponosna mama njih šestero. 

9. Uma Thurman

Glumica Uma Thurman rodila je svoje treće dijete, djevojčicu Lunu u 42. godini. 48-godišnja Uma mama je i 17-godišnjeg sina Levona i 20-godišnje kćeri Maye koje je dobila u braku s glumcem Ethanom Hawkeom. 


10. Celine Dion

Nakon višestruko neuspješnih ciklusa potpomognute oplodnje, Celine Dion u 42. godini rodila je blizance, Eddyja i Nelsona. 50-godišnja pjevačica je čak šest godina pokušavala zatrudnjeti prije nego li se okrenula potpomognutoj oplodnji i u ranim tridesetima rodila svog najstarijeg sina Renea