Zbog rasta zubića beba odbija dohranu

Moja djevojčica ima 10 mjeseci. Rođena je s 3250 grama i 49 cm. Dojena je isključivo na zahtjev. Napreduje po 400 grama mjesečno. Sada ima oko 7300 g.

shutterstock_1735801265.jpg

S pet mjeseci na zahtjev doktorice je vađena krv i sve je bilo u redu. Sa šest mjeseci je propuzala i počela se podizati. Još ne hoda, ali je jako brza i spretna. Sa šest mjeseci sam počela s dohranom i u početku je jako dobro prihvaćala, ali kako su počeli rasti zubići često je nervozna i jedva da pojede po nekoliko žličica. Samo je na sisi. Čak i noću po nekoliko puta, pogotovo kada joj izlaze zubići. Zabrinuta sam radi njezine težine, iako je zdravo i živahno dijete. Nije da odbija hranu, samo pojede malo i neće više. Što da radim? Lijep pozdrav!

Odgovor:

Poštovana,

nužno je da razmaknete podoje, kako bi dijete moglo ogladniti, a onda nudite kašasto. Ukoliko neće kašicu, nemojte odmah nuditi dojku, pričekajte malo i opet probajte s kašastim. Ako uvijek odmah doji, onda ona zna da će to uslijediti nakon odbijanja kašice.

Nekada pomogne i to da ju proba nahraniti netko drugi, kako ne bi od vas odmah očekivala podoj. Ako nikako ne uspijevate ili stagnira na težini, u tom slučaju treba pregled dječjeg gastroenterologa i isključivanje eventualne patologije, zbog koje dijete možda odbija jesti.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.