Umišljam si neke uznemirujuće scenarije u glavi koji se nisu dogodili

Dobar dan, imam jedno pitanje za vas... U zadnjih godinu dana sam si počela umišljati stvari koje se ne događaju i nisu se dogodile.

shutterstock_1735801265.jpg

Na primjer, s dečkom sam skoro tri godine i počela sam si umišljati da sam ga prevarila, da sam bila s drugim, iako znam da to nije istina i znam da mu to nikada ne bih napravila. Nekoliko dana sve bude super, a onda si nekoliko dana stvaram čudne slike u glavi i razmišljam o tome stalno, iako znam da ništa od toga nije istina. O čemu se radi ovdje? Što da učinim? Kako da si pomognem jer to jako utječe na naš odnos i bojim se da bih ga zbog toga mogla izgubiti.

Odgovor:

Draga čitateljice,

vjerujem da niste jedini koji u glavi zamišljate brojne scenarije koji se nisu dogodili. Netko zamišlja da govori u lice šefu sve što misli (iako to u realnosti nikada ne bi učinio) i to mu možda koristi da se na neki način „ispuše“. Svatko ima svoj razlog zašto u glavi proživljava neke scenarije.

Koji je razlog vaš – ne znam. Možda je došlo do monotonije u vezi koju u glavi razbijate kroz svoje scenarije. Možda je nešto drugo u pitanju. Moj savjet je da tome ne pridajete veliku pažnju jer velik broj nas u glavi vrti razne scenarije koji se nikada neće odigrati a koji nam u nekom trenutku mogu pomoći da nešto prevladamo.

Ako primijetite da ste i dalje jako opterećeni tim zamišljanjima i da to znatno utječe na vaš odnos s dečkom, savjetovala bi vam da potražite stručnu pomoć.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.