Odbija li beba bočicu zbog grčeva?

Poštovana, imam djecaka od 2,5 mjeseca. Rođen je s 2750 g i 49 cm. Nije imao nikakvih problema. Uredno je napredovao. Na zadnjoj kontroli s 2 mjeseca je imao već 5030 g i 60 cm.

shutterstock_1735801265.jpg

Jaki grčevi ga prate i danju i noću, cijelo vrijeme. Naš najveći poblem je hranjenje.

Prvi mjesec je bila kombinacija mog mlijeka i adapriranog, poslije toga samo adaptirano. U pola hranjenja počne plakati i odbacivati bocu, trpa rukice u usta i pokazuje da je još uvijek gladan. Ako nastavimo s hranjenjem, uglavnom sve to izbljuca van. Bocu pravimo ponovno, i sve ispočetka pokušavamo kad se smiri. Noću je uglavnom uredan. Pojede u miru. Stolicu ima jednom dnevno i ona je uredna. Zanima me je li to sve posljedica grčeva?

Jede prečesto. Svakih sat, sat i pol, a nekada ga uspijemo zaigrati na 2 sata. Jede malo po malo, nekad 60 ml, nekad 90, a zna se dogoditi da nastane i opći plač i histerija za 30 ml. Obzirom da je riječ o adaptiranom mlijeku, je li to premali razmak između jela, i na koji način pokušati prorijediti vrijeme između obroka? Hvala

Poštovana,

pokušajte da najmanji razmak bude bar dva sata i nemojte shvaćati svaki plač kao glad. Stavljanje rukica u usta također ne mora značiti glad, to su refleksne radnje kod beba u ovoj dobi.

Možda samo ima grčeve, a onda ako prečesto jede, samo još više radi probava, a kao što vidite, tada i izbljuca sadržaj. Stoga ga nastojte na drugi način umiriti. Najvažnije od svega je da odlično napreduje, a ovo su samo prolazne teškoće.