Od kad smo počeli dohranu, beba fino jede kašice, ali odbija AD mlijeko

Poštovani, imam curicu staru 10 mjeseci, rođena je s 2800 g i 49 cm duga. Iz bolnice je izašla s 2660 g. Dojena je mjesec i pol dana, a od tada je na Novalacu.

shutterstock_1735801265.jpg

Slabije je dobivala cijelo vrijeme na kilaži, pedijatrica nas je poslala na sve moguće pretrage i sve je u redu. Sada znači ima 10 mjeseci i 7200 g, jede sve lijepo. Mesnu kašicu od 220 ml pojede cijelu, tako i voćnu ili bilo koju drugu, jedino bočicu s Novalacom još uvijek jede slabo, znači 120 - 150 ml po obroku pojede i to tri puta dnevno, a ostalo jede na žličicu. Je li to mala kilaža za tu dob i kako je navesti da popije više mlijeka? Nekad popije 500 ml dnevno, ali u zadnje vrijeme ni toliko. Unaprijed hvala.

ODGOVOR:

Poštovana,

ne mora nužno svo mlijeko popiti, u redu je i da dio pojede s obrocima krute hrane. Dijete ima nešto nižu težinu od zdravog raspona, ali je i rođeno s manjom težinom te joj treba više vremena da nadoknadi razliku. Budući da vaša curica odlično prihvaća obroke krute hrane, samo tako nastavite i pratite napredak. Vjerujem da će sve biti u najboljem redu.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.