Novorođenče već tjednima ima začepljeni nosić i kašlje

Poštovani, moja beba ima mjesec i pol. S nekih 2 tjedna je krenuo hroptati, otišli smo kod pedijatrice koja je rekla da je sve u redu.

shutterstock_1735801265.jpg

Od tad koristimo fiziološku otopinu i pumpicu za izvlačenje sluzi. Mali spava na povišenom. Iz nosića mu izvučem zelenkasto ljepljivo, kao iscjedak, čak je bio malo i iskašljavao, no to i dalje traje i on je svaki dan zaštopan. Kad mu zasmeta, krene kašljati. Pumpica je očito nadražila nosić jer mu je u sluzi bilo malo krvi. Bili smo i drugi puta na pregledu gdje je rečeno da je sve super na plućima i da je beba super. Jede, i jako dobro napreduje. Postoji li nešto što bi mu moglo pomoći jer ovo izgleda i nije najbolja opcija, zbog te krvi iz nosa.. Hvala

Poštovana,

nadamo se da sada kada prođe sezona grijanja i suhog zraka će to biti manje izraženo. Pokušajte s hipertonom otopinom kapati nos, a za tako male bebe je najbolji Sinomarin jer je blago hiperton i ne peče, pa se može primjenjivati od novorođenačke dobi. Ako neće biti bolje, sugeriram ipak pregled alergopulmologa i eventualno pregled specijalista otorinolaringologa.