Napreduje li moj sin u kilaži dovoljno i što da promijenim u jelovniku?

Poštovana! Imam sina starog 10 mjeseci (doktori ga prate kao da ima 8 jer je ranije rođen). Molim za savjet koliko bi obroka trebao dnevno imati.

shutterstock_1735801265.jpg

Jede otprilike svaka 4 sata: u 8 adaptirano mlijeko, 180 ili 210 ml, u 12 mu dajem mesnu ili povrtnu kašicu (oko 200 g); u 16 h voće i keks (također oko 200 g) i u 20 h večera, obično keksolino ili čokolino, frutolino i sl. Po noći se probudi jednom za jelo (iako se u zadnje vrijeme i 2 puta počeo buditi).

Čini mi se da je smršavio, a još sam se više iznenadila jer sam ga vagala 29.5. i imao je jednako kila kao i neki dan kad sam ga ponovno vagala. Naravno, budući da ga sama važem ne mogu biti sigurna je li to točno. Inače je kroz dan aktivan i veseo. Ima 8200 g. Je li to u redu kilaža za njegovu dob? Unaprijed hvala!

ODGOVOR:

Poštovana,

njegova težina je u redu. Bilo bi dobro da dodate još jedan međuobrok, onaj jutarnji, također voćni. Ostalo je u redu. Pripazite na dovoljan unos mlijeka i mliječnih proizvoda. Možete u popodnevni međuobrok uvrstiti npr. svježi sir, vrhnje ili jogurt.