Je li u redu da beba jede češće, ali manje ml po obroku?

Poštovani, imam bebu od mjesec i pol dana. Sisala je samo mjesec dana majčino mljeko. Poslije toga smo prešli na adaptirano mlijeko.

shutterstock_1735801265.jpg

Koristili smo Hipp Combiotic i prihvatio ga je, ali su se javili grčevi i često plakanje nakon čega smo probali promijeniti mlijeko. Uzeli smo Novalac AC ali i Novalac IT, pošto od njega beba nije mogla kakati. Ali Novalac mlijeko beba nije prihvatila. Povraćao je, pa smo se vratili na Hipp. Brine me što beba ne pojede veću količinu mlijeka nego oko 60 ml po obroku ili nekad, vrlo rijetko 90 ml. I za vrlo kratko vrijeme on je opet gladan, pa je vrijeme između obroka kraće. Je li to u redu, jer više ne znamo kako postupiti i kako ga hraniti. Je li to u redu ili trebamo probati s nekim drugi mlijekom? Unaprijed zahvaljujem na odgovoru.

Odgovor:

Poštovana,

svako adaptirano mlijeko ima neke svoje karakteristike koje ga malo razlikuju od drugog, a nekada je teško pronaći koje je optimalno. Za dijete je najvažniji prirast na tjelesnoj masi, ako je on dobar, možda vaša beba želi na taj načini jesti, manje s češćim obrocima. Dolazi u obzir još možda probati neko od mlijeka koja su dobra za stolicu tipa Nan sensitive ili Aptamil Comfort, da vidite odgovaraju li bebi bolje.