Je li kod moje bebe sve u redu s prepucijem i otvorom za uriniranje?

Pozdrav, imam jedno pitanje koje ne znam kako bi uopće objasnila. Imam sina koji će za tjedan dana imati 6 mjeseci, veseli je i zdrav dječak.

shutterstock_1735801265.jpg

Savjet pedijatra na prvom pregledu je bio da se prepucij ne dira i ne prevlači, da će to on početi sam s vremenom i da je do 3. godine sve normalno. Higijenu obavljamo redovno, na način da očistimo samo vidljivo područje, ne povlačimo ništa na silu. Međutim, i ja i muž smo primijetili da mu je ta rupica (ne znam stručan naziv) manja nego do sada. Od samog početka je bila uska, dakle nije bilo moguće prepucij ni malo spustiti/raširiti, ali sada kao da je još manja. Kod uriniranja mislim da je sve u redu. Mlaz je isti kao i prije.

Ako sam dobro shvatila, fimoza bi bila kada prepucij na vrhu stišće glans, što kod njega nije slučaj. Prepucij je puno duži od samog penisa, laički rečeno, ima puno kože ispred i nije uska, samo je na vrhu otvor jako mali. Da li je to razlog za posjet pedijatru? Jer iskreno, pošto mi je prvo dijete, nisam sigurna kako to uopće treba izgledati, niti želim biti dosadna mama s blesavim pitanjima (iako to sada vama radim i ispričavam se). I da napomenem, za sada crvenila također nema niti on pokazuje znakove nelagode tijekom čišćenja i higijene. Hvala Vam.

Odgovor:

Poštovana,

teško je iz vašeg opisa znati da li je sve u redu, stoga vam svakako preporučujem pregled dječjeg nefrologa ili dječjeg urologa kako bi specijalist provjerio je li sve u redu.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.