Blagdani su iza nas i vrijeme je za detoks. Vrijeme domjenaka i blagdanskih ručkova i večera te najluđa noć u godini u kojoj je uobičajeno pretjerati i s pićem i s hranom sada već su prošlost, no itekako ih osjetiš oko svog struka, na stražnjici i bedrima, ali i u tome kao se osjećaš. Umorna si, razdražljiva i nikako da dođeš na "radnu temperaturu". Za to kriviš južinu, no glavni krivac je sva ona kalorična i nutritivno siromašna, a tako ukusna hrana koju si iz dana u dan jela, kao i žestice, vino i šampanjci kojima si nazdravljala. Vrijeme je za detoks.
Ne moraš po tom pitanju raditi ništa radikalno niti živjeti na sokovima i izgladnjivati se, već u svojoj prehrani dodati više povrća koje će ti pomoći da izbaciš iz tijela toksine te pomoći jetrima i probavnom sustavu da odrade svoj dio posla. U nastavku ti donosimo četiri vrste povrća koje bi kroz siječanj trebala dodati barem jednom obroku u danu (barem neko od ponuđenog). Naravno i apstiniraj od alkohola neko vrijeme, po mogućnosti i od šećera, a jutra započinji čašom vode s par kapi limunovog soka.