Zašto najbolju prijateljicu trebaš tretirati kao ljubav svog života

Jer ona to i je i jer je pravo prijateljstvo doživotno!

Zašto najbolju prijateljicu trebaš tretirati kao ljubav svog života

Tipično, kao odrasli ljudi, većinu naše emocionalne energije dajemo svom životnom partneru ili budućem partneru. Između sanjarenja i planiranja ti ljudi zauzimaju puno vremena u našem životu. Vrijeme koje bi se ponekad moglo bolje potrošiti i na nekog drugog. Ne, ne (uvijek!) na sebe, nego na naše najbolje prijatelje. 

Prečesto na prijatelje gledamo primarno kao izvor zabave (uostalom, naše zajedničko vrijeme s njima provodi se ionako na kavama i u izlascima). Međutim, isto tako prečesto zapravo propuštamo priliku za nevjerojatnu, platonsku ljubav svog života!


shimmer fallback


Prijatelji mogu donijeti toliko sreće da su prava i čvrsta prijateljstva jednaka ljubavnim vezama. Najbolja prijateljica tvoja je vječna podrška, osoba koja je uvijek tu za tebe, osoba koja te uvijek može oraspoložiti.

Toliko je pritiska na romantičnim vezama jer je to jedino mjesto na kojem se osjećamo kao da se možemo zbližiti s nekim. Smatramo da je to jedini način da se osjećamo voljeno i željeno, i kao da netko uvijek ima čuva naša leđa. Ali često zaboravljamo da sve to možemo imati i bez romnatične veze, sa svojom najboljom prijateljicom.

shimmer fallback


Dakle, umjesto da provodiš puno vremena brinući se o tome što ćeš kupiti dragom za rođendan, zašto ne bi prijateljici pripremila zabavu, čisto radi prijateljstva? Ili umjesto da iznenadiš svog dečka nekom romantičnom gestom, zašto ne bi iznenadila svoju prijateljicu s kavom na njezinom najdražem mjestu? Što više truda uložiš u druge ljude (osobito one kojima je doista stalo do tebe), to ćeš se osjećati sretnije. Vjeruj nam. 

Pročitaj još:

Image

Najbolji citati o prijateljstvu (bez čega bi život bio nezamisliv)

(Foto: Pexels)

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.