#podrzidomace: Ovi posteri s hrvatskim potpisom unijet će dašak elegancije u svaki dom

Nježne neutralne nijanse, profinjenost i elegancija zaštitni su znak Lola Art postera kojima će svaki ljubitelj dizajna interijera teško odoljeti

#podrzidomace: Ovi posteri s hrvatskim potpisom unijet će dašak elegancije u svaki dom

Na Instagramu smo pronašli hrvatski brend dizajnerskih postera i ilustracija koje zrače minimalizmom i profinjenošću. Radi se o brendu Lola Art iza kojeg stoji Lana Lovrić, dizajnerica čiji stil obožavamo.

Image

#podrzidomace: Mappica je brend najromantičnijih plakata na svijetu, a kada ih vidiš i ti ćeš poželjeti jedan


Naime, Lola Art posteri i plakati hrvatska su verzija skandinavskog, čistog stila koji se može uklopiti u svaki prostor. U nježnim pastelnim ili neutralnim tonovima, ovi plakati odmah su nas oduševili, pa smo odlučili porazgovarati s Lanom o tome kako je došlo do pokretanja njezina brenda.

„Moja dizajnerska priča započela je davno, još kad sam bila djevojčica izražavala sam kreativnost na mnoge načine, a okrunila to upisom na Dizajn na Grafičkom fakultetu. Nakon fakulteta, te završenih tečajeva slikarstva i kiparstva, slijedile su godine iskustva kao grafički dizajner i art direktor u jednoj marketinškoj agenciji, a potom kao voditelj marketinga i dizajner jedne internacionalne kompanije. Tek prije godinu dana ohrabrila sam se i otisnula u samostalne poduzetničke vode te ostvarila svoj dugo iščekivani san o vlastitom dizajn studiju“, započinje nam pričati Lana te dodaje kako je pokretanje vlastitog brenda u izazovnoj 2020. bilo posebno zahtjevno.


No unatoč svim izazovima, nastao je Lola Arts koji je posvećen umjetničkoj jednostavnosti i čistoći te donosi dizajn u interijere.

„LOLA je nastala od početnih slova moga imena (Lovrić Lana), a predstavlja upravo to što slogan govori: LOLA je moj osobni osjećaj slobode, a drugima - odgovor na prazne zidove“, objašnjava nam.

Stvaranje samih Lola postera krenulo je s dekoriranjem 6 apartmana u Bibinju, nakon čega su uslijedile pozitivne reakcije na Lanine plakate pa je tako nastala ideja o osnivanju brenda i pokretanju web shopa. Ova zanimljiva dizajnerska priča tako je svjetlo dana ugledala sredinom 9. mjeseca, kada je web shop proradio.


„S punim pravom mogu reći da je moj stil napokon sazrio i došao do razine svoje prepoznatljivosti. Godinama trenirate svoje oko i afinitete te dođete do perioda kada točno znate što želite i kako. Svoj stil bih stoga opisala kao elegantan i jednostavan. Moja estetika počiva na čvrstim temeljima poznavanja povijesti umjetnosti i načela vizualne komunikacije koju sam stekla kroz školovanje, a oblikovala se kroz iskustvo u grafičkom dizajnu i ljubavi prema interijerima“, govori nam Lana te dodaje kako inspiraciju svakodnevno crpi iz fotografija divnih luksuznih interijera čiji je stil htjela približiti ljudima u Hrvatskoj.


Kolorističke sheme posvetila sam prirodi i svim onim bojama koje nam ona donosi, stoga je prva kolekcija bila jesenska u svijetlim bež i smeđim tonovima, a trenutna – zimska u monokromatskim bojama koje su najprilagodljivije svim interijerima“, govori nam.

Lola Art posteri jednostavni su i dolaze u širokom rasponu dimenzija, mogu se prilagoditi svim standardnim okvirima, pa čak i kvadratnim. Iz tog razloga, svaki poster se izrađuje po narudžbi, a postoji i mogućnost izrade postera u specijalnim dimenzijama ako za to kupci imaju posebnu želju.


„Već sam samim brendingom predvidjela ciljnu skupinu, odnosno ljude koje će privlačiti moji posteri. To su uglavnom žene od 30 do 50 godina s istančanim ukusom i smislom za „lijepo“, objašnjava nam Lana tko su njezini kupci te dodaje kako je za sada vrlo zadovoljna reakcijama.

Iako je 2020. bila na mnogo polja izazovna, iz nje je nastala i ova divna dizajnerska priča koju svakako valja podržati. S obzirom na koronakrizu, više no ikad je bitno dati svoju podršku malom domaćem dizajnu, pa ti zato svakako preporučamo da svoj dom dekoriraš nekim od ovih divnih postera koji će se uklopiti u svaki ambijent.