Najkvalitetnije iz hrvatske mesne industrije

Gavrilović - jedna od Top 10 najkvalitetnijih tržišnih marki u Hrvatskoj

Najkvalitetnije iz hrvatske mesne industrije

Istraživanje DEEPMA - QUDAL - QUality meDAL (www.qudal.hr  / www.qudal.com) pokazuje kako hrvatski građani imaju iznimno povjerenje i cijene vrhunsku kvalitetu Gavrilović mesnih proizvoda.

U navedenom znanstvenom istraživanju tržišta, Gavrilović je od strane hrvatskih potrošača dobio najviše ocjene, te se time pozicionirao na prvo mjesto u kvaliteti u čak četiri kategorije: Pašteta, Trajne salame, Hrenovke, i  Kulen.  
Gavrilović je također u istraživanju QUDAL - DEEPMA - Quality research za Republiku Hrvatsku, od strane hrvatskih potrošača prepoznat i kao jedna od Top 10 najkvalitetnijih  tržišnih marki u Hrvatskoj općenito - zajedno s markama kao što su to primjerice Mercedes ili NIKE.

Niti jedan drugi proizvođač mesa i mesnih prerađevina u Hrvatskoj nije u QUDAL istraživanju kvalitete za godinu 2011/2012 uspio postići ovakve impresivne rezultate i pozicionirati se na QUDAL - Quality Top 10 ljestvicu i istovremeno osvojiti čak četiri pobjede u četiri različite kategorije.

Navedeno istraživanje kvalitete QUDAL sproveo je u Hrvatskoj renomirani međunarodni Centar za istraživanje tržišta GfK

Istraživanje QUDAL - QUality meDAL provedeno je u potpunosti u skladu s odredbama ‘Međunarodnog kodeksa za provedbu tržišnih i društvenih istraživanja’ koji su donijele Međunarodna trgovačka komora (ICC) i Svjetska udruga istraživačkih stručnjaka (ESOMAR).

Hrvatske građane, u QUDAL istraživanju vrhunske kvalitete istraživanju pitalo se: "...Zamislite da ste bogati. Zamislite da imate neograničenu sumu novaca i da vas prilikom kupnje zanima samo i jedino vrhunska kvaliteta...  Što biste tada kupovali? Nemojte navoditi ono što vam prvo padne na pamet, niti proizvode koje vi najčešće koristite, već navedite proizvode za kojeg vi iz vašeg iskustva ili iskustva vama bliskih osoba možete potvrditi da na hrvatskom tržištu nude najveću razinu kvalitete..."

Pitanja su bila otvorenog tipa, odnosno ispitanicima nisu bili ponuđeni nikakvi mogući odgovori te su oni slobodno mogli navoditi što sami podrazumijevaju najkvalitetnijim na hrvatskom tržištu.

Prema navedenom anketnom upitniku, Gavrilović je osvojio najveći broj glasova hrvatskih potrošača u kategorijama: Paštete, Trajne salame, Hrenovke i - Kulen.


PIK Vrbovec dobio IFS standard

Kvaliteta poslovanja i proizvoda PIK Vrbovca ovih je dana dodatno potvrđena uručenjem još jednog standarda kvalitete -  International Food Standard-a  (IFS-a),  međunarodno prihvaćene norme za auditiranje trgovačkih prehrambenih robnih marki, definirana od strane njemačkih i francuskih trgovačkih lanaca.

Image

IFS je danas jedna od najpriznatijih normi za sektor hrane, koja se bazira na zahtjevima sustava upravljanja kvalitetom, dobroj proizvođačkoj praksi i zdravstvenoj ispravnosti proizvoda.
Vlasnici robnih marki zakonski su odgovorni za ispravnost i kvalitetu proizvoda, te zbog toga traže od svojih dobavljača ne samo zadovoljenje zakonskih zahtjeva već i primjenu oštrijih zahtjeva međunarodno prihvaćene norme i certifikaciju prema istoj.

Dobiveni certifikat po ovoj normi predstavlja dakle u trgovačkim krugovima respektabilnu potvrdu ostvarenja visoke kvalitete i sigurnosti proizvoda, dok su primjena i certifikacija sustava prema ovoj normi obaveza za dobavlječe svih prehrambenih proizvoda trgovačkih lanaca u zemljama EU-a.

Ovom prilikom predsjednik Uprave PIK Vrbovec, Dragan Marčinko izjavio je: „Danas smo posebno ponosni jer je kvaliteta našeg poslovanja i trud svih naših zaposlenika dodatno potvrđena i IFS standardom. Tijekom proteklog razdoblja kontinuirano smo pratili potrebe naših kupaca, dobavljača i trendove na tržištu, no isto tako i ulagali u naše proizvodne procese na koje, uvjeren sam, s pravom možemo biti ponosni. Danas imamo jednu od najmodernijih tvornica u ovom dijelu Europe, no isto tako s današnjim danom naši su napori i kvaliteta naših proizvoda na kojoj svakodnevno radimo dodatno nagrađeni uručenjem IFS standarda, a čime smo uz koncept sljedivosti osigurali i visoku razinu transparentnosti unutar prometa hrane.“