Meke, sofisticirane i elegante Mucce: Torbice s hrvatskim potpisom koje oduzimaju dah

Za brend torbi Mucca znamo već godinama, a svaka nas nova kolekcija podjednako oduševi prekrasnim modelima torbica koje stvara Irena Mišić Fileš, kreativna direktorica koja stoji iza ove domaće modne priče

Meke, sofisticirane i elegante Mucce: Torbice s hrvatskim potpisom koje oduzimaju dah

Poznato je kako je većina žena slaba na torbice. Kvalitetna i lijepa torba može podignuti svaki outfit, unijeti život u styling, olakšati nam obavljanje svakodnevnih obaveza i pri tome čuvati sve ono bez čega ne možemo zamisliti izlazak iz kuće. U beskrajnoj ponudi jeftinih torbica iz high street ponude lako je pronaći torbu za jednu sezonu, ali teško kvalitetnu, dugotrajnu i lijepu torbicu od koje se nećeš odvajati godinama – stoga ti mi predstavljamo brend Mucca.

Hrvatski dizajnerski brend torbi i torbica Mucca na našoj je modnoj sceni poznat već godinama, a svakom novom kolekcijom i limitiranom serijom nanovo osvoji srca kupaca. Elegantne, kvalitetne, kožne i sofisticirane torbe ovog brenda doista su san svake žene, a stvaraju ih vrijedne ruke i obilje kreativnosti Irene Mišić Fileš, žene koja je vlastitu strast prema torbama i krojenju pretvorila u uspješan biznis.

„Mucca priča vrlo je slatka, a sve je počelo prije desetak godina kad sam sama sebi izrađivala torbu po mjeri. To nije bilo nimalo čudno jer sam još kao mala djevojčica sate i sate provodila u djedovoj radioni koji je bio vrsni postolar. Miris prirodne kože, rad stare Singerice i zvukovi čekića koji su naglašavali da je novi par cipela gotov, duboko su mi se zavukli pod kožu. Vjerujem da sam upravo tu pronašla strast koju sam pretvorila u brend“, objašnjava nam Irena začetke svoje zaljubljenosti u ručni rad i kožu.


Tako su sve torbe brenda Mucca, koji je dobio ime po Ireninoj petnaestogodišnjoj kćeri, izrađene od vrhunske talijanske kože koja je vrlo mekana i podatna te ostavlja dojam luksuza.  
„Uvijek sam nastojala kreirati asesoar koji će biti praktičan, divan, bezvremenski i neodoljiv mnogima. Nadam se da sam uspjela u tome. Torba je dio mene. Prijeko mi je potrebna i neophodna, te je bilo sasvim prirodno da krenem u izradu iste. U izradu torbe koje će trajati i biti nošena s guštom i stilom. Volim torbe, a posebno one koje su velike i mekane“, govori nam Irena te dodaje kako bi stil Mucce opisala kao spoj jednostavnosti, kvalitete i elegancije.

„Mucce pristaju svakom modnom izričaju i vrlo ih je jednostavno kombinirati u svim prilikama, bilo da je u pitanju sportska elegancija, casual outfit ili pak neka posebna prilika. Mucca je jedna zaokružena priča koja voli stil svake dame“, priča Irena.


Ovaj je hrvatski dizajnerski brend itekako renomiran te je za ovim torbicama potražnja velika, a sam kreativni proces stvaranja torbi je složen i dugotrajan. Kako se torbe proizvode u većim serijama, nabava i priprema repromaterijala zna se odužiti, ali zato u konačnici sam proces proizvodnje teče neometano. Kao što smo rekli, svaka Mucca torbica izrađena je od visokokvalitetne kože, a rad s njom nije jednostavan već zahtjeva visoki stupanj preciznosti i predanosti. U konačnici se sav trud isplati jer su finalni rezultati i modeli torbica s potpisom Mucca – apsolutno neodoljivi.  
Praktičnost, ugodnost nošenja torbe i njezina privlačna vanjština, jedine su smjernice koje su mi važne prilikom dizajniranja. Kad klijentica dobije Mucca torbu želim da bude presretna, prezadovoljna i da na kraju kaže, “to je to”.  Nema mi dražeg od divnih poruka i mailova koje mi drage klijentice šalju nakon primitka svojih Mucca. Jednom riječju, Mucca torbe namijenjene su svim ženama“, objašnjava nam Irena.

U ponudi Mucce se mogu pronaći različiti modeli, veličine i boje torbica, a najpopularnije su one torbe koje su ujedno i najpraktičnije, tj. one koje su udobne, koje se s lakoćom nose i koje se mogu staviti preko ramena.

Tašnica, Pursica, Beguša, Begušica i Tonka najpopularniji su modeli. U fazi smo proizvodnje nove Mucca torbe, a tu je riječ u ruksaku koji je već očarao i zaludio mnoge Muccoljupke. The Ruksak će uskoro biti dostupan u našem webshopuwww.muccamucca.com, otkriva Irena koja smatra da je glavna prednost i odlika torbica njezinog brenda ta što one doista traju godinama.


„Mucca torbe su sinonim za kvalitetnu žensku torbu. Torbu koja nakon nekoliko sezona dobiva ‘patinu’, torbu koja djeluje otmjeno, sinonim za klasiku koja je moderna i koja iz modne priče ne izlazi nikada. Upravo tu posebnost Mucca znači mnogim šminkericama, damama koje će prvu torbu s ovim potpisom dobiti od svoje mame. Mame koja je svoje Mucca torbe pažljivo čuvala kako bi ih jednog dana sa zadovoljstvom nosile njezine kćeri“, priča nam ova kreativka i pokretačica vrlo uspješne i impresivne dizajnerske priče.

Za razliku od mnogih drugih privatnih obrta i brendova, ovaj brend čak ni pandemija korona virusa nije uzdrmala kada je riječ o proizvodnji. Iako su se mnogi suočili s nedostatkom materijala, padom potražnje i nemogućnošću proizvodnje, srećom, Irena se u svom poslu tijekom proteklih mjeseci nije suočila s većim problemima.

Nasreću, mi nismo osjetili učinke korone već smo nastavili raditi punim kapacitetom. Potražnja za Mucca torbe je svakodnevna. Klijenti dobro prepoznaju brend tako da nismo bili suočeni s deficitom potražnje ni prije pandemije. Godine odricanja i predanog rada zaslužne su za svaki uspjeh i opstanak u svijetu torbi“, objašnjava nam.


Mucca se tako drži na stabilnim, čvrstim nogama i s obzirom na to da može jamčiti kvalitetu, vrhunski dizajn i predivan finalni proizvod, nije ni čudo da se nije našla u problemima – već upravo suprotno. Uskoro u prodaju izlazi novi model torbe, tj. ruksaka, kupaca na manjka, a ni novih ideja za sljedeće kolekcije.

Kako bi se i ti uvjerila da se radi o doista divnim torbicama, pogledaj neke od nama najljepših modela iz Mucca aktualne ponude i odaberi onu koja ti se najviše sviđa.

Model Pursica puder - 1299 kuna

Image

Tašnica Baby Rose - 1099 kuna

Image

Torba Begušica - 1299 kuna

Image

Model Tonka - 1499 kuna

Image

Beguša Azur - 2499 kuna

Image

Pursica model Spring - 1399 kuna

Image

Model Glam Kravica - 1499 kuna

Image

Water Liliy No.3 - 1199 kuna

Image

Beguša cognac - 1999 kuna

Image

Pursica Baby Blue - 1299 kuna

Image