Majčinstvo ne mora biti prepreka u karijeri, a mama Maja to i dokazuje

'Majčinstvo može biti i dodana vrijednost', poručuje Maja Sabolić - fizioterapeutkinja, postpartum doula i majka dviju predivnih djevojčica

Majčinstvo ne mora biti prepreka u karijeri, a mama Maja to i dokazuje

Majke trebaju podršku da se odvaže krenuti u svijet poduzetništva. Važna stavka pri tome je i omogućavanje uvjeta za sudjelovanje na edukacijama i konferencijama. Zbog toga pozivamo majke da nam se pridruže na konferenciji “Novo lice (ženskog) poduzetništva” 11.4. u Čakovcu na kojoj ste dobrodošli sa svojom bebom.

Maja je postala poduzetnicom nakon što je u njoj neko vrijeme “čučala ideja” kako spojiti fizioterapiju i douling, kao i želju za stvaranjem podrške mami i bebi (obitelji). Oko njene ideje su bili, kaže, svi skeptični osim nje. Imala je volju i želju no zapravo nije bila sigurna kako cijelu poslovnu priču realizirati.

U to vrijeme mlađa kćer joj je bila beba s kojom nije mogla sudjelovati na većinu edukacija na tržištu. To je nije pokolebalo. Uvjerena u svoj put bila je odlučna te sljedeći uvjerenje “gdje postoji volja nađe se i način” javila se Marini Kolar (Konekta) i s njom dogovorila individualizirani proces brušenja poduzetničke ideje koji je prošla s bebom. Sa svojom djevojčicom sudjelovala je i na nekoliko međunarodnih konferencija te svojim primjerom pokazuje da beba ne treba biti smetnja u razvoju karijere i u procesima edukacija, već može biti dodana vrijednost.

ImageKroz svoj rad u obrtu Sana, Maja danas pruža podršku u pripremi za porod i pripremi za majčinstvo koja se temelji na neuroznanosti kao i vraćanju tradiciji gdje se žena slavi kao majka. Kroz svoj rad obitelji stvara holistički koncept usmjeren na ženu i dijete, kako bi ona mogla uživati i rasti kroz svoje majčinstvo, postati snažnija i samopouzdanija. Maja gostuje kao panelistica na konferenciji “Novo lice (ženskog) poduzetništva” koja se 11.4. održava u Čakovcu u diskusiji “Vrijeme je za promjene”.

Konferencija je baby friendly, a Maja je pripremila i savjete o tome kako mame s bebom (a i ostali sudionici) mogu bezbolno “preživjeti” sudjelovanje na konferenciji.

Neka vam vaša beba nikad ne bude prepreka da bi se odazvale edukaciji ili konferenciji, pogotovo onoj na kojoj su djeca dobrodošla. Kada se odlučite krenuti na javni događaj sa svojom bebom, najvažnije je da si unaprijed napravite plan.

1. Bilo bi poželjno da na događaj ne idete sami. Imajte uz sebe pratnju odnosno podršku koja vam može pomoći s bebom ako zatrebate malo odmora. Pratnja vam može biti partner, mama, prijateljica...

2. Spakirajte ruksak za sebe u koji ćete staviti hranu i piće (banane, orašasti plodovi, sendvič, voda, čaj ).

3. Razmislite što vam je lakše koristiti: kolica ili nosiljku. Ako se događaj odvija na katu, provjerite kako je moguće do njega doći kolicima (lift, imate li pomoć u nošenju kolica, imate li prostor da ih ostavite sa strane ako vam neće trebati...)

4. Spakirajte ruksak za bebu Obavezno uzmite prostirku za prematanje i dekicu da možete staviti bebu na pripremljenu podnu podlogu. Ponesite bebinu najdražu igračku, pelene, maramice, tetra pelenu i rezervnu robicu, te ovisno o bebinoj starosti i ako joj je potrebna dohrana pripremite i njoj kašicu, finger food i vodu.

5. Nemate se čega sramiti. Na baby friendly konferenciji sudionici znaju da će možda biti bebinog plača, gugutanja i smijanja. Ako beba plače zbog neke svoje potrebe vi ćete je zadovoljiti i beba će se smiriti. Beba je u većini slučajeva nemirna jer želi da se krećete. I uz kretanje po prostoriji možete slušati predavanje kao i igrajući se na podu, noseći bebu u nosiljci ili dojiti. Dinamika jest drugačija, ali bitno je da ste tu i da ste zadovoljni i vi i beba.

6. Kada je beba nemirna, umorna ili razdražljiva i kada je ne možete smiriti, imajte razumijevanja i prema drugim sudionicima na konferenciji. Na konferenciji 11.4. smo vam pripremili kutak blizu stepenica upravo kako bi bile slobodne izaći kad vam je potrebno. Nikoga nećete smetati ako izađete prošetati, umiriti i uspavati svoju bebu te se potom vratiti na predavanje. Vaša beba treba pauze i to vam treba biti prioritet. Kada su bebi potrebe zadovoljene, možete nastaviti sa sudjelovanjem na konferenciji i bit ćete obje mirne i zadovoljne.

7. Na konferenciji se kod registracije raspitajte kamo možete odložiti stvari. Na konferenciji 11.4. Maja će vas dočekati i u sve uputiti. Sudjelovanje na ovoj konferenciji može biti nešto što ćete napraviti za sebe, a opet ćete biti mirne i radosne jer je sa vama vaša beba.

Ohrabrite se i dođite, tu smo za vas! Uživajte na ovom posebnom događaju, inspirirajte se, educirajte i hrabro krenite prema svom cilju. Konferenciju organizira Marina Kolar & obrt za edukaciju i savjetovanje Konekta (www.konekta.hr ). Sve o konferenciji “Novo lice (ženskog) poduzetništva”, rasporedu, partnerima, govornicama, prijavi i ostalom pročitajte na