„Ljubavologija u praksi“, ciklus predavanja Brune Šimleše

Peto predavanje: O smislu i izazovima u braku odnosno dugoročnim vezama

„Ljubavologija u praksi“, ciklus predavanja Brune Šimleše


Naklada Ljevak poziva vas na peto predavanje „Ljubavologija u praksi“, od ukupno deset planiranih predavanja inspiriranih hit-knjigom „Ljubavologija“ autora Brune Šimleše.
Predavanje će biti održano u srijedu, 18.siječnja, u kinu Europa, u Zagrebu s početkom u 19 sati, a autor će govoriti o izazovima s kojima se susrećemo u braku, odnosno dugoročnim vezama.


Brak u krizi otići ili ostati

Prvo će biti govora o smislu braka i stanju u kojem se ta institucija trenutno nalazi. Zašto su toliki brakovi u krizi, radi li se o instituciji kojoj je prošao rok trajanja i koje bi trebalo biti značenje braka. Naravno da nije jednostavno izgraditi uspješan brak ili dugoročnu vezu i zato će Šimleša govoriti o faktorima uspješnog odnosa, ali i svemu što može olakšati procjenu ima li smisla ostati u tom odnosu.
- Svakako ne treba otići čim se pojave nevolje koje ne možemo odmah riješiti, ali to ne znači da se trebamo pomiriti s nečim što nas ne zadovoljava. Dodatno je zahtjevno procijeniti što je najbolje učiniti ako su uključena djeca – trebamo li zbog djece ostati u braku bez budućnosti ili otići? Kako izvagati sve argumente? Sve ovo nisu jednostavna pitanja i odluke i nećemo se pretvarati da postoje laka rješenja, ali definitivno možemo naglasiti što nam sve može pomoći da si dodatno ne otežamo ionako zahtjevnu životnu situaciju kad smo u nezadovoljavajućem braku, ističe Šimleša.

Srediti nedoumice, premostiti jaz između teorije i prakse

Dosadašnja predavanja Ljubavologije u praksi privukla su, svako pojedinačno, između 500 i 600 posjetitelja! Kako je prvo izdanje „Ljubavologije“, tiskano u 4000 primjeraka, rasprodano nakon samo 4 mjeseca, a knjiga je 12 tjedana bila prva na ljestvici najprodavanijih knjiga u Hrvatskoj, slobodno možemo govoriti o novome fenomenu. Zašto toliko ljudi želi razgovarati o ljubavi? Što se, zapravo, više ima uopće reći o ljubavi? Nismo li svi stručnjaci za to područje?
Na predavanjima Brune Šimleše, inače sociologa po struci, o ljubavi i odnosima govori se bez rukavica, bez mistificiranja, promišljeno i dosljedno, a prema dosadašnjim reakcijama čitatelja i posjetitelja najveći je problem, čini se, što nam je o ljubavi sve jasno u teoriji, ali iz nekog razloga to ne znamo provesti u praksu. To je glavni cilj knjige i predavanja - srediti nedoumice u vezi teorije ljubavi i premostiti jaz između teorije i prakse.

Dođite u srijedu na peto predavanje i sami se uvjerite u fenomen „Ljubavologije“!

Više saznajte na www.ljevak.hr ili na www.brunosimlesa.com


Prodaja ulaznica:
Kino Europa (Varšavska 3);
Knjižara Ljevak (Trg bana J. Jelačića 17)
Cijena ulaznice 30 kuna

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.