Kako znak pažnje može pokrenuti lavinu? To nam je pokazala Mirna Savić

Radio voditeljica Mirna Savić svojom prekrasnom gestom nam je svima pokazala kako ne smijemo zaboraviti na ljude oko sebe i kako je nekad i poruka itekako važna

Kako znak pažnje može pokrenuti lavinu? To nam je pokazala Mirna Savić

Posljednjih dana na društvenim mrežama jednostavno je iskakao poziv Učeničkog doma Dora Pejačević iz Zagreba u kojem traže jednu svoju donatoricu, jednu posebnu ženu. Tražili su osobu koja je donirala odjeću, ali i u svakom komadu odjeće ostavila nešto - da, tražili su Mirnu.

Naime, kako je stajalo u objavi jedna Mirna je anonimno i donirala svoju odjeću, ali zbog pandemije odjeća je morala stajati određeno vrijeme u karanteni. Dio donacije proslijedili su stradalima u potresu u Gornjoj Dubravi i Čučerju, a dio je ostao u Učeničkom domu Dora Pejačević. Kada je prošla karantena djevojke su uzele stvari koje je Mirna donirala i pronašle prekrasne poruke u svakom komadu odjeće. Takva gesta bila je dovoljna da potraže, baš tu Mirnu.  A upravo ta Mirna dobrog srca, je radio voditeljica i bloggerica Mirna Savić. Iako je prvotno željela ostati anomina, Mirna se javila u komentarima i razriješila enigmu. I ona baš, kao i mnogi koji su pročitali priču nije mogla suspregnuti emocije. 

"Rasplakali ste me od sreće... Pišem ovdje jer se nadam da će me tako svi moji dragi "Kaputići" čuti ?? Kad sam pisala ove porukice mislila sam na cure koje će ih pronaći i zamišljala njihove osmijehe, njihove priče", napisala je Mirna kada je shvatila da ju svi traže na društvenim mrežama. 

Nakon što nam je svima priča rastopila srce i pokazala kako svatko od nas može biti kotačić u pokretanju tuđe sreće pitalismo Mirnu što nju pokreće. "Razlog je naravno empatija. Empatiju koju vjerujem da se u svima nama budi kad razmišljamo o djevojkama i dječacima koji se više ni ne sjećaju kad ih je zadnji put zagrlila mama. Svi osjećamo empatiju, a ja sam eto samo to pretočila u par sati posla oko slaganja odjeće i pisanja porukica za te mlade duše. To nije veliki posao, to nije ogroman trud, to je samo volja da poklonim nekome svoje vrijeme. Odluka da ne potrošim tih par sati na Instagramu nego da ih poklonim", rekla nam je Mirna. 

Tražimo Mirnu koja je prije otprilike mjesec i pol - dva mjeseca donirala svoju odjeću u Učenički Dom Dora Pejačević, a...

Objavljuje Ivana Harapin GajićPonedjeljak, 23. studenoga 2020.
Osim što su ju djevojke i osoblje doma rasplakali, Mirna i dalje želi dati više. "Te cure su meni tražeći me - vratile stostruko. Dakle opet sam u poziciji da trebam dati još, jer kad god daš, ljubav koja ti se vrati te zaduži zauvijek. Nadam se da će ova priča potaknuti vaše čitatelje da uđu u taj začarani krug darivanja jer je to smisao svega", dodala je.

Mirna, djevojka velikog srca, posebno je bila sretna jer su njezine stvari došle i do ljudi koji su stradali i potresu. "A sad vidim da je ta odjeća otišla i dalje i do vas koji ste možda poželjeli da ste 22.3. živjeli negdje drugdje... Ali ipak ima nešto čarobno u tom našem polomljenom gradu, a to smo mi svi - stranci koji jedni druge volimo iako se ne poznajemo", napisala je Mirna dalje ispod objave u kojoj su je tražili.

Njezina priča oplemenila je vijesti ovih dana, ali i pokazala kako zapravo mali znak pažnje može promijeniti puno toga. Ne kaže se uzalud da lijepa riječ otvara sva vrata, a u ovom slučaju, i usčuvana jaknica i poruka poput "priznaj da je boja potpuno luda" može dotaknuti mnoge. Ne zaboravite, u ova čudna i drugačija vremena ne skrivati emocije i pomoći nekome na koji god način možete. 

Hvala ti Mirna, na ovom podsjetniku, za nas si definitivno 'pobjednica mjeseca'.