Kako sakriti aktivnost na Facebooku?

Pitate se kako sakriti vaš “online” status na Facebook Messengeru? Evo savjeta kako od svojih prijatelja sakriti vašu aktivnost na Messengeru, odnosno Facebooku.

Kako sakriti aktivnost na Facebooku?

Pitate se kako sakriti vašu aktivnost na Messengeru, odnosno Facebooku?
Facebook je društvena mreža koja se svakodnevno mijenja u cilju poboljšanja korisničkog iskustva. Neke promjene koje su nam nudi su vrlo korisne, a neke druge baš i nisu. Pa se tako, neke od tih promjena mogu zloupotrebiti radi špijuniranja i uhođenja određene osobe ili zaposlenika.

Facebook Messenger već odavno prikazuje tko je od prijatelja trenutno aktivan na mreži, bilo da je to  putem računala, ili putem mobilnog telefona. Neki poslodavci tu Facebook opciju često koriste kako bi mogli provjeravati svoje zaposlenike i utvrditi da li su vrijeme na poslu proveli na društvenim mrežama ili ipak radeći. 

Na žalost zna se desiti da mogućnost skrivanja aktivnosti na messengeru i prijatelji zloupotrebe u slične svrhe, a često i partneri. što svakako nije u redu jer vaša privatnost jako bitna stvar. 

Kada vam neko oduzme pravo na privatnost, oduzeo vam je slobodu. Imajući to u vidu, svi oni kojima je to važno trebalo bi isključiti “Active” opciju u Facebook Messenger aplikaciji. Evo kako sakriti aktivnost na messengeru:

  1. Pokrenite Facebook Messenger aplikaciju.
  2. Na dnu ekrana će se pojaviti nekoliko ikonica koje će vas dovesti k različitim stranicama. Tu morate odabrati posljednju ikonicu u nizu tj. prvu za desne strane.
  3. Zatim u gornjem desnom dijelu ekrana odaberite “Active”.
  4. U okviru “Active” naći ćete listu svih vaših prijatelja koji su trenutno aktivni na Facebook,u bilo da se radi o onima aktivnima preko računala, ili onima koji su aktivni  i putem telefona.
  5. Kako sakriti aktivnost na messengeru, odnosno status “Aktivan” na Facebooku. Samo tako da dodirnete taj "prekidač" koji se nalazi u produžetku vašeg imena i prezimena.

I to bi bilo to, jednostavan način kako sakriti aktivnost na messengeru.