Kako promijeniti naziv grupe na Facebooku?

Za razliku od Facebook stranica, kojima mora upravljati službeni predstavnik organizacije, na kojoj je stranica izgrađena, svatko može biti kreator Facebook grupe ili biti postavljen kao administrator.

Kako promijeniti naziv grupe na Facebooku?

Ako ste postali administrator Facebook grupe, dozvoljeno vam je u svako doba promijeniti njegovo ime.

Administratori

Administratori su članovi grupe koji imaju ovlasti unositi promjene na stranici grupe. Kreatoru grupe automatski se dodijeljuje administrator, koji može odlučiti imenovati ostale članove za podjelu odgovornosti. Svatko tko je administrator grupe može promijeniti službeno ime grupe. Imajte na umu da, kreator grupe može ukloniti vaš status administratora,  ako unesete promjene s kojima nije zadovoljan.

Redovni članovi grupe

Ako ste redovni član grupe, nemate dozvolu preimenovati je. Ako imate prijedlog za promjenu imena, tada možete pronaći administratora i poslati mu poruku sa vašim prijedlogom. Idite na vezu Pogledajte sve u odjeljku Članovi vaše grupe koji se nalazi u desnom stupcu stranice u grupi. Kliknite vezu "Prikaži administratore" iznad popisa članova grupe, a zatim kliknite ime administratora da biste posjetili njen profil. Upotrijebite vezu "Poruka" na vrhu profila administratora da biste poslali novu poruku.

Promjena imena

Ako ste administrator grupe i želite promijeniti njeno ime, postupak je prilično lak. Posjetite stranicu profila vaše grupe i kliknite "Uredi grupu". Označite trenutni naziv grupe, na vrhu zaslona, ??i pritisnite tipku "Delete" za uklanjanje. 
Unesite svoje novo ime grupe i kliknite gumb "Spremi promjene" na dnu zaslona.

P.S. 

Ako promijenite naziv svoje grupe, imajte na umu da će korisnici koji su vas prethodno pronalazili pomoću Facebook tražilice, možda imati problema s vašim pronalaženjem u budućnosti. Razmislite o objavljivanju poruke na zidu grupe koja upozorava članove grupe na promjenu imena prije nego što se dogodi.