Kako dodati pjesmu na Instagram?

Instagram Story Music zavladao je objavama otkako je od 16. travnja i u Hrvatskoj moguće stavljati glazbene pozadine u storyje.

Kako dodati pjesmu na Instagram?

Ovaj feature postoji od ljeta 2018. godine te je dostupan u više od 60 država svijeta, među kojima su SAD, Australija, Japan, Novi Zeland, Velika Britanija, Francuska, Njemačka, Meksiko, Italija, Švedska, itd. Kod nas je bio ponekad dostupan, ponekad ne, iako nema službene objave o tome, za pretpostaviti je da se radilo o testiranju našeg tržišta.

Malo tko nije isprobao opciju stavljanja glazbene pozadine u popularne 24-satne objave na jednoj od najpopularnijih društvenih mreža, a u slučaju da još nisi stavio “glazbeni sticker” na svoj story, u nastavku možeš doznati više o ovoj opciji. Bilo da ju želiš koristiti kao pozadinski video za svoje storyje ili ako ovu opciju želiš koristiti u svrhu promocije svoje muzike.

Vodič za dodavanje pjesama na Instagram Story
Nakon što klikneš na ikonicu za opciju stavljanja stickera na story, pojavljuje se opcija stavljanja glazbe na ikonici “music”. Klikom na to otvara se katalog glazbe koji ima tisuće pjesama. Moguće je tražiti specifičnu pjesmu, unijeti žanr, vidjeti što je popularno ili se može tražiti glazba po moodu.

Nakon što odabereš pjesmu, možeš odrediti koji dio pjesme želiš sa svoj story. Isto tako možeš odabrati kako će se sticker pjesme prikazati na storyju. Klikom na sticker, može se prikazati cover albuma s kojeg je pjesma ili se mogu prikazati lyricsi pjesme na storyju.
S dolaskom opcije Instagram Story Music u Hrvatsku napokon možemo koristiti glazbu koju u svojim storyjima pomoću ove opcije objavljuju IG korisnici iz drugih država. No, s druge strane, iako je u Hrvatskoj dostupna opcija, sada pak glazbu s hrvatskih storyja ne mogu slušati države koje još nemaju mogućnost stavljanja soundtracka na svoje storyje (primjerice Bosna i Hercegovina). No i za to postoje alternative, no potrebno je instalirati vanjske aplikacije kao što su Tik Tok ili Storybeat.