Kad rustikalno ljubi moderno: Ove torbice nosile bi cijelo ljeto

Otkrivanje dizajnerskih poduhvata hrvatskih kreativaca i kreativki postala nam je strast, pa smo tako pronašle i brend La Borša koji nam donosi preslatke pletene torbice i cekere koji će se svidjeti svakoj ženi

Kad rustikalno ljubi moderno: Ove torbice nosile bi cijelo ljeto

Šarmantne, izdržljive, romantične i izrađene od odličnog materijala – takve su torbe i cekeri samoborskog brenda La Borša koji nas je nedavno oduševio svojim dizajnom. U moru Instagram profila s raznim ručno rađenim proizvodima, torbe ovog brenda zapele su nam za oko svojim bezvremenskim stilom i bojama koje su stvorene za proljetne i ljetne dane.

Odlučile smo se bolje upoznati s pričom La Borše pa smo kontaktirale dizajnericu Marijanu Stanić, koja pokrenula ovaj brend koji polako, ali sigurno postaje hit.


„Za nastanak LA BORŠE zaslužno je nekoliko meni bliskih ljudi, ali najviše moja kćer. Uvijek je u meni čučala mala kreativka koja je mislila da može napraviti sve sama, pa tako i organizaciju i izradu dekoracije za proslavu prvog rođendana mojeg djeteta. U želji da izradim macramé backdrop, a u nedostatku vremena, ostale su mi dvije špage od kojih je nedugo nakon toga nastala i prva torba.Prijateljice su bile oduševljene njome i na njihov nagovor započelo je novo poglavlje u mom životu“, jednostavno nam objašnjava svoju dizajnersku priču Marijana.


Trenutno se u ponudi La Borše nalaze cekeri, male svečane torbice kao i okrugle torbice, a svima im je zajedničko to da su vrlo šarmantne te odišu romantikom i ljetnim, prozračnim štihom. Ispletene su od čvrste, pamučne špage koja ujedno izgleda rustikalno, ali i moderno pa se savršeno uklapa u većinu modnih stilova.


„Trudim se izrađivati torbe koje su prilagodljive svakom stilu. Jednostavne, a posebne. Volim koristiti različite patterne i kombinirati različite bodove. Kvaliteta proizvoda je na prvome mjestu, te radim isključivo sa prirodnim materijalima. LA BORŠA proizvodi su eco friendly„ govori nam Marijana te dodaje kako joj inspiracije i ideja za nove kreacije ne manjka, pa se nadamo uskoro vidjeti još neke nove torbice iz kolekcije La Borše.

Većina ovih torbica dolazi u pastelnim, ali i u neutralnim tonovima, a trenutno su najpopularniji modeli oni okruglih Bubble Mini i Bubble torbica u boji pijeska i eukaliptusa.


Svaka LA BORŠA torba je posebna budući je produkt ručnog rada. Možda čudno zvuči, ali svaka ima dušu. Reći ću vam zašto je to tako. Kod pletenja, točnije heklanja, završni proizvod ovisi o čvrstoći heklanja. Pa ako me taj dan netko (čitaj: muž) naljuti, malo čvršće heklam i torba bude par milimetara uža. Naravno, tu razliku samo moje oko vidi, ali razumijete što želim reći, zar ne? Šalu na stranu, LA BORŠA nudi kvalitetan, moderan , eco friendly ručno rađen proizvod koji se uklapa u svaki ormar“, zaključuje ova svestrana dizajnerica čije se torbe cjenovno kreću od 220 do 460 kuna.

Prihvatljiva cijena, ručno rađeni, domaći proizvod i odličan stil - rekli bismo da s ovim karakteristikama La Borša može očekivati samo sve veću i veću popularnost.