Human je za svoj website osvojio sve što se osvojiti može. Sada im je stigao i prestižni Red Dot

Nakon što su jedini u 24 godine donijeli ovaj digitalni “Oscar” u Hrvatsku, sada su nagrađeni i najtraženijom globalnom nagradom za dizajn - Red Dot u kategoriji Brands & Communication Design.

Human je za svoj website osvojio sve što se osvojiti može. Sada im je stigao i prestižni Red Dot

O agenciji Human već smo razgovarali s povodom njihovog osvajanja Webbyja. Nakon što su jedini u 24 godine donijeli ovaj digitalni “Oscar” u Hrvatsku, sada su nagrađeni i najtraženijom globalnom nagradom za dizajn - Red Dot u kategoriji Brands & Communication Design. 

Nagrada je još značajnija kada se u obzir uzme činjenica da su prošlogodišnji pobjednici firme poput Sonyja za svoju gaming platformu Playstation, KIA Motors za web stranice KIA Ceeda te naravno Google za svoj Store. 

Ovo je već 7. nagrada u nizu za Human web stranicu, čime su postali najnagrađivanija web stranica u Hrvatskoj! Red Dot nagradi prethodio je dvostruki Webby, Lovie, W3, Mixx i CSS Award.
"Na našem webu smo se stvarno izguštali, napravili smo nešto za sebe, igrali se, a to se i vidi u dizajnu. Šaren je, autentičan, jednostavan, što je dosta osvježavajuće. No, mislim da žiri nismo osvojili samo vizualno. Naša je stranica spoj estetike, humora, priča, godina internih fora koje smo izbacili van", izjavila je Ivana.  

Image


Ivana Božanić

Red Dot najpoznatija je svjetska nagrada za izvrsnost u dizajnerskim inovacijama već 65 godina. Jednom godišnje dodjeljuje je žiri od 24 svjetska stručnjaka iz područja dizajna. Nagrade se dodjeljuju projektima koji zadovoljavaju visoke kriterije kvalitete, dobre promišljenosti i uvjerljivosti.

"Zbog svoje velike reputacije, Red Dot često služi kao referenca za najnovije dizajnerske trendove i upečatljive ideje. Takva su nam priznanja važna za poslovanje, potvrđuju našu stručnost i donose nove klijente", komentirala je Ivana.

Image


Ivana Božanić, operativna direktorica Humana 

Ova prestižna nagrada ujedno potvrđuje inovativnost i svjetsku konkurentnost hrvatske proizvodnje i dizajna.

“Prije 18 godina kada je internet tek bio u začecima, bavili smo se izradom web stranica. I dalje se bavimo time, ali danas je to samo dio onoga što radimo za naše klijente. Danas je važno klijentu omogućiti rast i rasti s njima. Zato sve više napora ulažemo u digitalno savjetovanje - kako stvoriti publiku, kako komunicirati, kako se oglašavati na webu. A onda uz sve to, napravimo i web stranicu. Tako klijent ima najviše koristi pa neki ostaju s nama i po 15 godina u uspješnoj suradnji.” nastavlja Ivana.

Image


Dio Humanovog sitea za kojeg dobivaju nagrade 

Osim nagrada za vlastiti web, Human je rekorder u osvajanju nagrada za svoje klijente. Tako u posljednjih 10 godina od pojave svjetski poznate MIXX nagrade na hrvatskom tržištu - Human je u kategoriji najbolje web stranice odnio 8 pobjeda.

“Osvajamo nagrade jer ostvarujemo poslovne rezultate, a to jedan od važnijih kriterija kod velikih nagrada. Mjerljivi rezultati su bitni, a ne samo osobni dojam. Kroz višednevne radionice s klijentima radimo upravo na definiranju ciljeva i kako ćemo ih postići. Tek nakon toga pričamo o dizajnu, razvoju, lansiranju.” zaključuje Ivana Božanić, operativna direktorica Humana.

Nagrade će dobitnicima biti uručene na svečanoj dodjeli Red Dot Gala u Berlinu 23. listopada 2020. Tijekom iste večeri nagrađeni će radovi biti izloženi na ekskluzivnoj izložbi, a moći će se vidjeti i u knjizi International Yearbook Communication Design 2019/2020.


I malo o Humanu

Human je jedna od najpoznatijih hrvatskih digitalnih agencija i predstavlja standard u industriji za najinovativnija i najnaprednija rješenja u području razvoja web stranica i mobilnih aplikacija. Njihovi digitalni proizvodi redoviti su pobjednici na regionalnim i međunarodnim natjecanjima, a posljednja nagrada koju su osvojili je Webby. Formula njihovog uspjeha je u velikom naglasku na razumijevanje cjelokupne priče te fokus na krajnje korisnike i rezultate. Ukratko, stvaraju proizvode koje tjeraju i klijenta i korisnika da kažu: ah, ovo je baš bio gušt.Image

Ona je informatologinja, mama trogodišnjih blizanaca, ali i operativna direktorica firme koja se trenutačno 'bori' i protiv moćnog Googlea