POZITIVNE EMOCIJE

Sreća se množi: 5 razloga zašto je važno pomagati drugima

Pomaganje drugima donosi radost onima koji primaju pomoć, ali i hrani našu dušu osjećajem svrhe i međusobne povezanosti. Brojne studije potvrdile su da su djela ljubaznosti neophodna za bolju i ljepšu svakodnevicu

profimedia-0623518593.jpg
Foto: Profimedia.hr

Jesi li ikad osjetila radost i ispunjenje nakon što si za nekoga učinila dobro djelo ili mu pružila ruku kada je bio u nevolji? Taj osjećaj nije samo slučajnost jer je istraživanje pokazalo da je pomaganje drugima ključno za sreću.


Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Preispitivanje je dobro

Važnost mentalnog zdravlja: 5 znakova da psihoterapija ne ide kako bi trebala

Bilo da je riječ o donaciji, volontiranju ili podršci prijatelju u nevolji, pomaganje drugima pozitivno utječe na naše emocionalno i mentalno blagostanje. Međutim, u današnjem modernom svijetu ljudi su postali opterećeni materijalizmom i karijerom. Izolirani smo jedni od drugih i sve si manje pomažemo. U konačnici, radi toga se osjećamo nepovezano i neispunjeno.

Ipak, da bi naš život imao smisla, ključno je pomagati drugima jer istinska sreća i ispunjenje mogu se postići, ne samo ako smo voljeni, već i pokazivanjem ljubavi prema drugima. Brojne studije potvrdile su da su djela ljubaznosti neophodna za bolju i ljepšu svakodnevicu, a neke od najvažnijih razloga zbog kojih bi pomaganje trebalo biti temeljni dio naših života donosimo u nastavku.

Pogledaj video: Što znači živjeti u trenutku?

1/6

Možda će te zanimati

Image
ODRŽIVI SHOPPING

Najzabavniji šoping: Vodič kroz sajmove i buvljake tijekom prosinca u Zagrebu

Image
ŠLJOKICE I ZLATO

Neka se sjaji! Najljepše haljine i kombinezoni iz Zarine party ponude