Udahni - izdahni

Pet rituala koji će ti pomoći u proljetnom čišćenju energije

Proljeće je savršeno vrijeme za čišćenje doma, ali i uma te energije

conscious-design-VsI_74zRzAo-unsplash.jpg
Foto: Unsplash

Tijekom prošle godine nakupile smo mnogo nereda i nepotrebnih stvari, kako u domu tako i u našoj glavi. Proljeće je uvijek savršeno vrijeme za veliko spremanje, a ovog proljeća nemoj očistiti samo fizičke stvari nego i energiju u svom domu.

Image

Pronašle smo feng shui savjete za bolju ljubavnu energiju

Okolina u kojoj se nalazimo ima velik utjecaj na naše raspoloženje i produktivnost. Osim čišćenja nereda, možemo napraviti nekoliko stvari koje će nam pomoći prostor ispuniti pozitivnom energijom i učiniti ga savršenim mjestom za opuštanje ili kreativni rad. Za takve stvari potrebno ti je tek nekoliko minuta dnevno.

Možda ti se čini da u danu ne možeš izdvojiti 10 minuta da se posvetiš energiji u domu, ali toliko vremena uvijek možemo odvojiti od vremena provedenog na mobitelu ili pred televizorom. U nastavku donosimo nekoliko takvih rituala koji će ti pomoći dovesti pozitivnu energiju u dom i život, a na tebi je samo da odabereš onaj koji najbolje odgovara tvom stilu života.

Provedi vrijeme s omiljenim biljkama

Biljke se za uređenje prostora koriste već nekoliko stotina godina, a za to postoji dobar razlog. Biljke unose dozu prirodne energije u zatvoren prostor koja te čini opuštenijom i sretnijom. Idući put kada se budeš osjećala loše, okruži se omiljenim biljkama i prepusti se njihovoj ljepoti. Uživaj u njima, priušti im hranjivu kupku ili jednostavno lezi na mekanu površinu i proučavaj ih.

Okupaj se u slanoj kupki

Sol je odličan čistač energije, baš kao i voda. Kada ih spojiš u jedno dobit ćeš opuštajuću kupku koja će opustiti tvoje tijelo i um. Slana kupka odlična je i za tvoje mišiće. Osim što se u soli možeš kupati, možeš ju i držati u teglicama u prostoriji kako bi poboljšala protok energije. Još će bolje biti ako koristiš solnu lampu koja emitira umirujuću svjetlost i negativne ione.

Diši

Disanje je odličan način kako otpustiti lošu energiju i prihvatiti onu pozitivnu. Mnogi od nas nepravilno dišu što uzrokuje još veće nakupljanje loše energije. Zato nauči kako pravilno disati i primijeni tu tehniku kad god se osjećaš da ti je potrebno malo pozitivne energije, bilo da si u domu, u uredu ili u redu u supermarketu.

Kreći se

Tjelovježba je nešto što svi stručnjaci preporučuju, bilo da su oni liječnici, nutricionisti ili osobe koje se bave energijom. Kretnja je savršen način poticanja protoka energije, a najbolja stvar od svega je što se ne moraš kretati na određeni način kako bi ga potaknula. Za neke je rješenje trčanje, za neke fitness dok je nekima jednostavno dovoljno zaplesati uz omiljenu pjesmu.

Očisti prostor zvukom

Zvučne kupke postale su posebno popularne posljednjih nekoliko godina iako se primjenjuj stotinama godina. Radi se o tehnici koja usmjerava i pročišćava energiju pomoću određenih frekvencija zvuka. Najčešće se zvukovi postižu pomoću glazbene zdjele ili gonga, a iste te zvukove možeš potražiti i na internetu.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.