Za cijeli život

Platonske srodne duše: Ove stvari potvrđuju da ste najbolje prijateljice

Njene savjete ćeš poslušati. Hajde dobro, barem ih uzeti u obzir, a onda napraviti po svome pa ako pogriješiš, na njezinom ramenu ridati suze, a ona se neće ljutiti što si joj maskarom uništila najdražu košulju

omar-lopez-0-uzdU3gUYw-unsplash.jpg
Foto: Unsplash

Sigurno imaš prijateljicu s kojom se možeš ne vidjeti mjesecima pa čak i godinama, a kada se konačno ponovno sretnete, nastaviti gdje ste stale. Pred njom možeš biti upravo takva kakva jesi, ničeg se ne sramiš, a i vrijeme koje provedete zajedno, jednostavno te, jednom riječju, liječi.

Najbolja prijateljica čita te kao otvorenu knjigu, a i ti nju. Fizička udaljenost ni malo ne ugrožava vaš odnos, a niti drugi ljudi koji vam ulaze u živote.

Image
Jesi li spremna za istinu?

Test prijateljstva: odgovori na ova pitanja i saznaj kakva si prijateljica

Image
Foto: Unsplash

Njene savjete ćeš poslušati. Hajde dobro, barem ih uzeti u obzir, a onda ipak napraviti po svome pa ako maestralno pogriješiš, na njezinom ramenu ridati suze, a ona se neće ljutiti što si joj maskarom uništila najdražu košulju. U nastavku ti donosimo znakove koji potvrđuju da ste vas dvije srodne duše. Rođene da budete najbolje prijateljice.

Ne želiš je mijenjati

Ovo ne znači da ti se baš sve sviđa kod tvoje najbolje prijateljice, već da je voliš unatoč manama. To prihvaćanje mora biti obostrano jer ako nije, onda prijateljstvo nije potpuno. Znači, isto tako kako ti razmišljaš o njoj, druga strana bi trebala razmišljati o tebi.

Image
Foto: Unsplash

Vjerujete jedna drugoj

Uzajamno povjerenje znači da obje možete biti potpuno otvorene jedna prema drugoj, znajući da su vaše tajne apsolutno sigurne. Čuvanje tajni i poštovanje privatnosti temelji su pravog prijateljstva. Tu nema mjesta kalkulacijama.

Image
Foto: Pexels

Međusobna ste si podrška

Čak i kada postane nepodnošljiva, stalno pričajući o dečku u kojeg je beznadno i nesretno zaljubljena, a ta veza nema smisla, tu si za nju i slušat ćeš njezine jadikovke sve dok joj je to potrebno. Isto je i ako je suprotno i ti si ta koja kuka, a ona ima konjske živce i strpljenje za tebe.

Image
Foto: Pexels

U bilo koje doba noći

Za najbolju prijateljicu spremna si ustati iz kreveta usred noći i doći gdje god je potrebno. To je samo jedan od primjera pravog prijateljstva. I sve ostalo što traži od tebe izlazak iz zone komfora, a spremna si to učiniti za nju, potvrđuje da ti je vrlo bitna, a vaš odnos da ti je dragocjen.

Image
Foto: Pexels

Oprostit ćete si sve

Bez opraštanja nema ni prijateljstva. Nesporazumi, nesuglasice i svađe sastavni su dio svakog odnosa, no čarolija pravog prijateljstva upravo je u tome da si možete oprostiti, pomiriti se i zaboraviti. Opraštanje je ustvari najvažniji element prijateljstva.

Image
Foto: Pexels

Život vas nije udaljio

Možda ste u školi ili na fakultetu imale iste interese, no život nas nerijetko odvede u različitim smjerovima. Ti si dobila djecu, ona je još uvijek singl. No, to vas ne sprječava da i dalje budete najbolje prijateljice. Objektivne okolnosti nisu vas udaljile jednu od druge.

Image
Foto: Pexels