Budi sretna

Kolumna Dolores Antić: Kakav si TI primjer djetetu?

Dolores Antić upoznali smo u showu 'Superpar', a ova simpatična instruktorica joge naša je kolumnistica

dolores222.jpeg

Toliko knjiga koje nam govore kako djelovati i što pričati djeci. Čemu se prikloniti; batina je izašla iz raja ili godine proučavanja New age knjiga o odgoju? Čije savjete na raznim portalima slijediti? Kako biti bolja majka/otac? 

Okruženi smo različitim primjerima, i dobrim i lošim, i tražimo nekakav zdravi smisao u svemu tome , sredinu koja će biti najbolja za naše dijete.  Želim ti reći dobru vijest!  

shimmer fallback

Kada djeci “propovijedamo” i poučavamo ih nečemu, oni uglavnom ne slušaju naše riječi. Djeca osjete kako se mi osjećamo dok to govorimo. Oni uče kroz naše emocije. Promatraju naš govor tijela i naše lice.Oni kopiraju KAKO se krećemo, KAKO pričamo i KAKO se osjećamo.  

Zapitaj se s kakvim emocijama dolaziš pred dijete? Dali si sretna ili frustrirana? Mirna ili bijesna? 

Image

Kolumna Dolores Antić: 'Dobra' sam baš takva kakva jesam! Ili ja sam sama sebi standard

Odaberi kako ćeš se osjećati. To je jedino za što si odgovorna i na što možeš utjecati. Želiš li da djeca više čiste za sobom - čisti za sobom u miru i radosti. Želiš li da djeca koriste lijepe riječi ne prostače? Zamjeni svoje ružne riječi lijepim temama i jasnim govorom.  

Ako želiš dobro djeci - BUDI SRETNA - to je najveća lekcija koju mogu naučiti od tebe. 

Dolores Antić ima 32 godine obožava ples i instruktorica je joge. Po zanimanju je aranžersko-scenografska dizajnerica, a sa partnerom Antonom Rudanom (45) organizira razne festivale. Osim toga, Dolores organizira Ženske krugove, a sada možete od nje naučiti kako i sami voditi Ženski krug.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.