Želiš savršenu figuru do ljeta? Brzo slijedi naše upute jer nemaš još puno vremena

Najbolji savjeti za postizanje savršene figure

Želiš savršenu figuru do ljeta? Brzo slijedi naše upute jer nemaš još puno vremena

Sanjaš o savršenoj figuri? Zavidno gledaš žene s ravnim trbuščićima i zategnutim guzama? Kad pomisliš na skidanje u kupaći padne ti mrak na oči? Bez brige! Donosimo ti najbolje recepte za brzo postizanje savršenog beach bodyja.

Dosta ti je dijeta koje te čine mrzovoljnom i gladnom, ali kad vidiš djevojke koje uvijek naruče samo salatu peče te grižnja savjest. Iako ne moraš gladovati da bi postigla željenu figuru, moraš imati jaku snagu volje. Ovi savjeti će ti pomoći da izgubiš kile, ali i da izgradiš jači metabolizam i samopouzdanje.

1. Smanji unos šećera i ugljikohidrata

shimmer fallbackNakon što prestaneš unositi nepotrebne ugljikohidrate, tvoje tijelo će ih prestati koristiti za proizvodnju energije, a počet će koristiti masnoće. Što znači da će se masne naslage početi otapati s tvog trbuha i bedara.

Smanjeni unos ugljikohidrata će također izbaciti višak soli i vode iz tvog tijela što će rezultirati manjom napuhnutosti. Mnoge žene koje su izbacile ugljikohidrate iz prehrane su izgubile više od 5 kila tjedno. Smanjeni unos ugljikohidrata će također automatski smanjiti tvoju potrebu za čestim obrocima.

2. Povećaj unos proteina, masnoća i voća

shimmer fallbackSvaki tvoj obrok bi trebao obilovati proteinima, mastima (da, dobro si pročitala, mastima!) i povrćem koje ima malo ugljikohidrata. Proteine zaista možeš naći u puno namjernica, te ti nisu potrebni u obliku kemijskih dodataka prehrani. Osim što će ti proteini značajno poboljšati metabolizam, uz redovitu konzumaciju ćeš zaboraviti na potrebe za grickalicama ili onim zadnjim, često sramotnim obrokom usred noći.

Nisi sigurna koje povrće ima malo ugljikohidrata? Brokula, cvjetača, rajčica, špinat, kupus, kelj, krastavci, zelena salata... Zaista ih ima puno, a od njih možeš napraviti čitav obrok, čak i onaj sramotni usred noći.

Izvori masnoća koji su ti preporučeni su maslinovo, kokosovo i avokadovo ulje, te maslac. Nemoj se bojati masnoća, ako budeš izbjegavala njih i ugljikohidrate u isto vrijeme to će te samo dovesti do razdraženosti, boli i gladi.

3. Probaj Mediteransku dijetu

shimmer fallbackMediteranska dijeta je proglašena najboljom dijetom 2019. godine pobjeđujući čak i slavnu Keto dijetu. S obzirom na to da u Mediteranskoj dijeti prevladavaju namjernice kao što su voće, povrće, riba i jaja, ova dijeta je iznimno zdrava i korisna za srce i rast mišićne mase. Dozvoljena ti je i čaša finog mediteranskog vina koje ima mnoge korisne hranjive vrijednosti.

4. Nemoj zaboraviti jesti čokoladu

shimmer fallback
Iako se pod nazivom čokolada zapravo skrivaju samo slatke pločice koje zapravo nemaju puno veze s pravom čokoladnom napravljenom od kakaovca, ona ti nije zabranjena. Tamna čokolada sadrži puno manje šećera i puno više antioksidanta od slatkih pločica na čijem omotu piše čokolada. Crna čokolada će ti također smanjiti osjećaj i izgled napuhnutost zbog magnezija kojim obiluje. 

5. Pij puno vode

shimmer fallbackZnamo da si ovaj savjet čula bezbroj puta, no ne ponavljaju ga svi bez veze. Većinu vremena kad misliš da si gladna, zapravo si žedna,a ako piješ puno vode tvoje tijelo će znati prepoznati razliku između te dvije potrebe. Povećana konzumacija vode će također tvojoj koži podariti mlađi izgled, kosi sjaj, a tijelu povećanu vitalnost. 

Ako često zaboraviš popiti dovoljnu količinu vode preko dana i za to imamo rješenje. Postoje brojne aplikacije za pametne mobitele koje ti redovito šalju obavijesti kako bi ne bi zaboravila unijeti dovoljno tekućine. 

6. Vježbaj

shimmer fallback
Znamo da je ovo najgori dio i da si se nadala da ćeš ga nekako uspjeti izbjeći. Teško se natjerati na vježbanje, no nakon što počneš, lako je postati ovisan.

No, ne moraš plaćati članarine u teretanama i slušati naredbe od trenera. Danas postoji puno besplatnih aplikacija koje su prilagođene za početnice, ali i za napredne.

Aplikacije kao što su 7M workout, PEAR Personal fitness Coach, JEFIT, Workout Trainer, NIKE + Training Club i ClassPass ti nude opciju biranja treninga prilagođenih za tvoju visinu i težinu, te za ciljeve koje želiš ostvariti.  

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.